Ziua 1
BUCURESTI ISTANBUL BURSA (795 KM) Intalnire cu insotitorul de grup, vis a vis de Gara de Nord (coloane) in fata Parcului Ministerului Transporturilor, la ora 00.30 (noaptea de duminica/luni) si plecare din Bucuresti la ora 01:00 cu autocarul pe traseul Giurgiu - Russe - Veliko Tarnovo - Edirne - Istanbul - Bursa (se calatoreste noaptea). Vom ajunge in Bursa in cursul pranzului, in functie de formalitatile vamale. Cazare la Karca Thermal Hotel 3* (sau similar). Timp liber pentru odihna si cumparaturi la Koza Han, un bazar din secolul XV, unde se intalneau odinioara comerciantii de pe drumul matasii si pentru vizite individuale. Dupa amiaza, va propunem sa va petreceti timpul la unul din spa-urile din Bursa.

Ziua 2
BURSA AKSEHIR KONYA (495 KM) Dupa micul dejun, vom descoperi orasul Bursa, fosta capitala a Imperiului Otoman, intr-un tur pietonal in cadrul caruia vom putea admira: Marea Moschee construita de Baiazid I, pentru comemorarea bataliei de la Nicopole, Moscheea Verde, mormantul verde unde se afla mausoleul celui de-al cincilea sultan otoman, Mehmet I, Mausoleul Sultanului Osman intemeietorul Imperiului Otoman si al fiului sau, Orhan. Parasim Bursa si ne indreptam spre Konya. Pe traseu vom face o scurta oprire in Aksehir, localitate renumita inca din secolul XIII, datorita lui Nastratin Hogea, renumitul personaj din povesti. Pornim spre orasul dervisilor calugari musulmani, cu radacini in timpurile hititilor; de-a lungul secolelor XII si XIII Konya a fost capitala turcilor Seljuk si a avansat repede la rangul de centru cultural. Cazare la hotel Ibis 3* (sau similar) in Konya.

Ziua 3
KONYA GAZIANTEP (550 KM) Mic dejun. De dimineata vom vizita in Konya asezamantul dervisilor si mormantul lui Mevlana Gelaledin-Al-Rumi, fondatorul ordinului calugarilor musulmani, un renumit ganditor si mistic, unul dintre reprezentantii cei mai proeminenti ai sufismului AZn Anatolia, denumit printul poetilor sufi. Ne continuam drumul spre Gaziantep, pe ruta Adana Osmaniye. Dupa amiaza sosire si cazare Gaziantep si cazare la hotel Ibis 3* in Gaziantep (sau similar). Seara recomandam vizita cu insotitorul de grup, in centrul vechi al orasului Gaziantep (Antep orasul veteran), unde putem admira panoramic cetatea cu acelasi nume, una dintre cele mai vechi din Anatolia, zona pietonala si comerciala. Gaziantep este pe locul intai pe harta culinara a Turciei, cu o multitudine de preparate din carne, dar si cu baklavale ale caror foi de aluat se pregatesc la grosimea de un milimetru.

Ziua 4
GAZIANTEP MUZEUL ZEUGMA SANLIURFA GOBEKLI TEPE MARDIN (350 KM) Mic dejun. Dimineata transfer cu autocarul la Muzeul Zeugma, unde se pastreaza mozaicuri vechi de 2000 mii de ani, cu dimensiuni de pana la 500 mp, care au fost descoperite pe valea fluviului Eufrat. In continuare pornim spre Sanliurfa, unde vom realiza turul panoramic, dar si pietonal, urmand a vizita: Muzeul de arheologie, Golbasi, parcul unde se afla bazinele sacre cu pesti Balikli Gol, frumoasa Moschee Rizvaniye Vakfi, complexul Medrese si Moscheea Halilur Rahman. In Sanliurfa se afla pestera unde s-a nascut profetul Avraam (Ibrahim), transformand acest loc intr-un important centru de pelerinaj al lumii islamice. Dupa amiaza vom ajunge la Gobekli Tepe, cel mai vechi sit arheologic din lume (11500 ani), dintr-o perioada in care inca nu se inventase inca agricultura si nici ceramica. Templul a fost ridicat cu mult inaintea piramidelor egiptene, sau a sitului Stonehenge din Marea Britanie si gazduia, la originea sa, vanatorii si culegatorii. Seara sosire si cazare in Mardin la Mesopotamia Garden Hotel 4* (sau similar).

Ziua 5
MARDIN DARA (60 KM) Mic dejun. Astazi vom vizita panoramic, dar si pietonal orasul Mardin si vom putea admira: Zinciriye Medresesi, colegiul teologic fondat in 1385 si sculptat in piatra de calcar, Kirklar Kilisesi, biserica ortodoxa asiriana, Moscheea Sehidiye, Moscheea Ulu (veche), Muzeul Mardin, orasul vechi, cu strazile sale pietruite si bazarul. Timp liber la dispozitie pentru vizite individuale in centrul vechi si masa de pranz (optional). Dupa amiaza ne vom indrepta spre Dara, o veche garnizoana romana, unde au fost construite primele diguri si cisterne din Mesopotamia. Vom vizita ruinele vechii cetati, cisterna si sanctuarul ofiterilor romani. Intoarcere in Mardin si timp liber la dispozitie. Recomandam plimbarile individuale, vizitarea magazinului cu dulciuri si cafea Saltukhan, dar si cel cu vinuri asiriene Suryani.

Ziua 6
DEYRULZAFARAN MYDIAT MANASTIREA MOR GABRIEL TUR ABDIN (optional) Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Mardin, sau optional va propunem o excursie la Manastirea ortodoxa Deyrulzafaran, la Manastirea Mor Gabriel, pe platoul Tur Abdin si in orasul Mydiat. Prima oprire va avea loc la Manastirea ortodoxa Deyrulzafaran (Floarea Sofranului), cel mai important centru religios asirian, fosta resedinta patriarhala timp de 640 de ani. In continuare ne deplasam pe platoul Tur Abdin, la Manastirea Mor Gabriel (Sf.Gabriel), care este cea mai veche manastire ortodoxa asiriana si una dintre cele mai vechi manastiri din lume (397 dHr). Vom admira arhitectura unica, cu mozaicuri din perioada bizantina, domuri, capelele, turnuri, terase, usi vechi si motive decorative cu sculpturi in piatra de Midyat. Tur Abdin (muntele slujitorilor lui Dumnezeu) este o regiune deluroasa din sud-estul Turciei, aceasta cuprinzand jumatatea estica a Provinciei Mardin si Provincia Sirnak, aflata la vest de raul Tigru, aproape de granita cu Siria. Continuam cu un popas in centrul vechi al orasului Mydiat, pentru a vizita cladirile istorice, unde au fost filmate nenumarate seriale turcesti. Este unul dintre cele mai interesante orase ale Mesopotamiei, cu o arhitectura unica, unde conacele din piatra sunt decorate cu sculpturi meticuloase. Intoarcere la Mardin si cazare la acelasi hotel. Tarif informativ: 40 euro/ persoana (include: transport cu autocar, ghid local si biletele de intrare). Timp liber la dispozitie in centrul vechi al Mardin.

Ziua 7
MARDIN DIYARBAKIR MUNTELE NEMRUT ADIYAMAN (350 KM) Mic dejun. Ne indreptam spre Diyarbakir, unde in timpul unui scurt tur panoramic, vom putea admira: podul Dicle, situat peste raul Tigru, faimoasele ziduri lungi de 6 km ale cetatii, construite din bazalt, cu pana la 12 metri inaltime si 5 metri grosime, aflate in patrimoniul UNESCO si dupa o scurta oprire la vechile porti de acces in cetate, vom poposi la Hanul lui Hasan Pasa, un caravanserai din secolul XVI si pastrat in forma originala pana in ziele noastre. In continuare ne vom deplasa la biserica armeneasca Surp Giragos. Dupa amiaza vom vizita Muntele Nemrut, pe una dintre cele mai inalte culmi ale lantului muntos Taurus, unde vom descoperi la o altitudine de 2134 m, statuile zeitatilor civilizatiilor grecesti, armene si iraniene, incercuind mormantul Regelui Antioh I Zeul Rege. Accesul pana la situl arheologic se face cu transfer local privat (microbuze de 8-12 locuri) si se va achita la fata locului. Tarif informativ 10 euro/ persoana. Seara sosire si cazare la Unal Hotel 3* (sau similar) in Adayaman.

Ziua 8
ADIYAMAN CAPPADOCIA (510 KM) Dupa micul dejun pornim spre Cappadocia pe ruta Golbasi Kahramanmaras Kayseri. Dupa amiaza sosire in Cappadocia, o zona unica, cunoscuta in toata lumea atat pentru relieful deosebit, cat si pentru orasele subterane vechi de milenii. Datorita locatiei izolate, a fost vreme indelungata loc de refugiu si pustnicie pentru multi calugari crestini, dar si pentru oameni de rand, impotriva persecutiei legiunilor Imperiului Roman si a hoardelor triburilor musulmane. Continuam traseul, calatorind spre orasul Avanos, renumit pentru arta olaritului, o localitate strabatuta de raul Kizilirmak, cel mai lung din Turcia (1.350 km). Urmeaza stancile Pasabag, unice datorita aspectului lor (seamana cu niste de calugari, de aceea zona este cunoscuta si sub denumirea de Valea Calugarilor). Seara cazare In zona Nevsehir la hotel Tassaray 4* (sau similar).

Ziua 9
CAPPADOCIA Mic dejun. Dimineata devreme, va recomandam (optional), o experienta de neuitat: zbor cu balonul cu aer cald pe deasupra formatiunilor stancoase din Cappadocia. Pret informativ: de la 175 EURO / persoana (in functie de disponibilitatile de la fata locului), minim 10 platitori - include transport cu autocarul, bilet pentru balon; nu include masa de pranz. Zborul se poate realiza numai la primele ore ale diminetii, in functie de disponibilitatile baloanelor din ziua respectiva, de conditiile meteorologice Nu se accepta rezervari in prealabil, ci doar cu maxim 48 ore inainte de zbor. Continuam cu muzeul in aer liber Goreme - complex monahal cu mai multe biserici si capele sapate in piatra, unde pe vremuri a existat un important centru religios. Spre sfarsitul zilei, vom admira castelul Uchisar, cel mai inalt punct din regiune, de unde ni se arata o superba panorama asupra vaii Cappadociei, urmand: Valea Porumbeilor (aici se adaposteste cea mai mare colectie de cuiburi de porumbei din lume) si Valea Zemi. Aici peisajele par desprinse din basme, datorita formatiunilor vulcanice unice in lume. Dupa amiaza ne delectam cu o plimbare la Kizilcukur (Valea Rosie) si in satul Cavusin unde casele sunt construite in piatra. Ultima oprire va fi la orasul subteran Kaymakli, construit in piatra, la 9 etaje sub pamant, unde primii crestini se ascundeau de persecutia romanilor si musulmanilor. Cazare la acelasi hotel in regiunea Cappadocia.

Ziua 10
CAPPADOCIA ISTANBUL (720 km) Dupa micul dejun pornim spre Istanbul. Sosire pe malul european al Bosforului in cursul serii pentru cazare la hotel Grand Ant 3* (sau similar). Seara va propunem optional o Seara Turceasca, cu cina, bauturi locale si spectacol traditional, cu dans si muzica live.

Ziua 11
ISTANBUL Mic dejun. Tur pietonal de oras cu insotitorul de grup in cartierul vechi: Moscheea Albastra - construita in secolul al XVII-lea de sultanul Ahmet I, fiind singura moschee cu 6 minarete din Turcia; Biserica Sfanta Sofia - cea mai mare catedrala din lume in momentul in care a fost construita in secolul al IV-lea, fiind transformata de catre turci in moschee dupa cucerirea Constantinopolului in anul 1453; Hipodromul antic locul unde se organizau curse de care si alte activitati sportive in perioada bizantina, astazi fiind un parc faimos cu monumente reprezentative precum: obeliscul egiptean, coloana lui Constantin, coloana lui Serpentine din Delfi, fantana lui Wilhelm II. Turul se incheie la Marele Bazar una dintre cele mai mari piete acoperite din lume, cu peste 4.000 de magazine, fiind un adevarat paradis pentru iubitorii de shopping. Aici totul se negociaza, de la delicatesele traditionale turcesti pana la covoare, incaltaminte, pielarie sau bijuterii (inchis duminica). Cazare la acelasi hotel. Timp liber la dispozitie. La ora 16:00 va propunem optional Croaziera pe Bosfor. Este cea mai buna solutie de a admira arhitectura Istanbulului pe ambele maluri, Cornul de Aur, podurile peste stramtoare, Turnul Galata, cartierele istorice Fanar, Karakoy, Kadikoy si nu in ultimul rand Cetatea Rumeli. Cazare la acelasi hotel. Include transfer cu autocarul hotel port hotel, bilet de vapor, ghid local si insotitor de grup. Dupa amiaza intoarcere la hotel. Pret informativ: 25 EURO/persoana pentru un grup minim de 20 persoane. Seara va propunem optional Istanbul By Night, cu traversarea podurilor Bosfor si Sultan Mehmed, vizite in zona moderna a orasului unde se afla zgarie-norii si dealul Camlica, pentru vedere panoramica asupra orasului. Pret informativ: 15 EURO/persoana pentru un grup minim de 20 de persoane. Intoarcere si cazare la acelasi hotel.

Ziua 12
ISTANBUL EDIRNE BUCURESTI (640 km) Mic dejun. Dupa eliberarea camerelor, plecare spre Bucuresti. Dupa un scurt popas in Edirne (vizita la Moscheea Selimiye) vom traversa Bulgaria si vom ajunge in Bucuresti in cursul noptii, in functie de formalitatile vamale.


Incursiune in sud estul Turciei
Itinerariu: Bucuresti Bursa Aksehir Konya Gaziantep Muzeul Zeugma Sanliurfa Gobekli Tepe
Mardin Dara Deyrulzafaran Mydiat Mor Gabriel Tur Abdin Diyarbakir
Muntele Nemrut Adiyaman   Cappadocia Istanbul

Regiunea Mesopotamiei a fost considerata de multi ca fiind locul de unde au pornit toate civilizatiile lumii.
Cea mai frumoasa localitate vechiul imperiu este Mardin, sau orasul soarelui, find pozitionata strategic,
pe un deal stancos, in apropierea raului Tigru ce serpuieste printre campiile Mesopotamiei.
Gaziantep este situat pe vechiul Drum al Matasii si este una dintre cele mai vechi asezari din Mesopotamia.
Sanliurfa este considerat Ierusalimul Anatoliei si potrivit Vechiului Testament, este locul natal al Profetului Ibrahim.


La cerere putem oferi imbarcari si/sau transfer spre/dinspre Bucuresti (curse directe sau de linie),
pe rutele: 1.Cluj Turda Sibiu Pitesti; 2.Brasov Ploiesti; 3.Iasi Bacau Buzau.

SERVICII INCLUSE:
transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;
11 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3* si 4* astfel: 1 noapte in Bursa, 1 noapte in Konya, 1 noapte in Gaziantep, 3 nopti in Mardin, 1 noapte in Adiyaman, 2 nopti in Cappadocia, 2 nopti in Istanbul;
tururi de oras in Bursa, Aksehir, Gaziantep, Sanliurfa, Mardin, Diyarbakir, Istanbul si vizite conform programului;
insotitor roman de grup.

NU SUNT INCLUSE:
asigurarea medicala de calatorie cu extinderea beneficiilor in contextul Covid-19 (optionala recomandata);
asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 15 EURO/persoana - se practica in Turcia, se achita la sosirea in tara de destinatie;
transfer local la Muntele Nemrut, cu microbuz de 8-12 locuri: 10 euro/ persoana (se achita la fata locului);
excursiile optionale;
intrarile la obiectivele turistice;
bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.


GRUP MINIM: 40 PERSOANE
Pentru un grup de 35-39 persoane, pretul se majoreaza cu 10 Euro/persoana
Pentru un grup de 30-34 persoane, pretul se majoreaza cu 20 Euro/persoana
Pentru un grup de 25-29 persoane, pretul se majoreaza cu 35 Euro/persoana
Pentru un numar mai mic de 25 participanti pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca nu se vor inscrie minim 25 participanti pana cu 21 zile inainte de fiecare plecare. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, organizatorul isi rezerva dreptul de a schimba compania de transport sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.


CONDITII FINANCIARE:

TERMENE DE PLATA:
20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
30% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;
50%  din pretul pachetului turistic cu minim 45 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.
CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 60 zile inaintea plecarii;
50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii;
80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile - 15 zile inaintea plecarii;
100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 15 zile calendaristice inainte de data plecarii sau pentru neprezentarea la program.
IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, inclusiv in cazul infectarii cu SARS-COV2, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.


OBSERVATII:
DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU TEMPORAR VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;
ACEST PROGRAM NU NECESITA OBTINEREA VIZEI TURISTICE DE CATRE CETATENII ROMANI;
avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanitate, formalitati vamale).
nu sunt necesare vaccinari speciale pentru aceasta destinatie;
clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
in ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica fara bani cash (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii;
persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa opteze pentru camera single;
achitarea suplimentului de camera single, nu include si loc suplimentar la transport;
agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari de trafic rutier, sau de frontiera;
conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;

vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Autocar Bucuresti - Bursa
Transport Autocar Istanbul - Bucuresti

vezi mai multe

Circuite cu autocarul din Bucuresti catre MESOPOTAMIA - CAPPADOCIA 2021 (autocar), Toate locatiile, Turcia

Verifica tarife si disponibilitate