Autocar din Craiova
ZIUA 1 Plecare din Craiova
Plecare la ora 6:30 din fața Catedralei Mitropolitane Sf. Mare Mucenic Dimitrie din Craiova. Vom urma traseul Craiova-Râmnicu Vâlcea- Valea Oltului. Primul popas duhovnicesc va fi la mănăstirea Cozia (un complex monahal medieval, situat în orașul Călimănești, pe malul râului Olt. Este o ctitorie a domnului Mircea cel Bătrân, extinsă și renovată de-a lungul istoriei sale multiseculare. Paul de Alep, în jurnalul călătoriei sale în Țara Românească între 21 august 1656 – 13 octombrie 1658 scria despre Cozia: „În limba lor înțelesul numelui acestei mănăstiri, Cozia este „fortăreață de pământ din pricina nenumăraților munți din această țară”. Mănăstirea Cozia, în ansamblul ei, este inclusă în lista monumentelor istorice din România). Ne îndreptăm apoi către orașul Sibiu, fostă capitală culturală europeană în anul 2007, unde vom vedea principalele obiective și anume: Catedrala Sfânta Treime, Catedrala Evanghelică, Piața Mică, Podul Minciunilor, Piața Mare, Biserica Romano-Catolică, Muzeul Brukenthal. Ne vom îndrepta apoi către cetatea Sighișoarei unde ne vom caza.
ZIUA 2 Vizită în Cetatea Sighișoarei
Mic dejun.
Vom vizita cetatea Sighișoarei (cetatea Sighişoara, considerată cea mai mare cetate medievală din Europa locuită fără întrerupere, dar şi cea mai bine păstrată cetate orășenească din Transilvania, cel mai atrăgător şi mai complet ansamblu urban medieval din România, devenit patrimoniu mondial al UNESCO din anul 1999. Pe locul în care se află Sighişoara de astăzi, se afla postul de pază militară romană Sandava, întemeiat de colonişti germani din regiunea Rinului). Se va vizita: Turnul cu Ceas – este construcţia emblematică a Sighişoarei, fiind realizat în scopuri militare, pentru apărarea cetăţii, şi locul care a găzduit şi Sfatul Cetăţii până în anul 1556; Biserica Mănăstirii – a fost zidită în dreapta Turnului cu Ceas, a fost ridicată în secolul al XIII-lea şi făcea parte iniţial dintr-o biserică a dominicanilor, astăzi dispărută; Scara Şcolarilor sau „Scara Acoperită” construită în anul 1654, este una dintre atracţiile Sighişoarei şi unul din elementele unice care se află aici; Turnul Fierarilor, aflat în apropierea Bisericii Mănăstirii, a fost construit în anul 1631, fiind unul din cele mai impunătoare şi masive turnuri ale cetăţii; Turnul Cizmarilor – avea rol de apărare și cu toate că datează din timpuri mai vechi, fiind menționat încă din anul 1521, și-a căpătat forma de astăzi în anul 1681. Vom vizita apoi orașul Brașov făcând un tur pietonal ce va cuprinde: Biserica Sfântul Nicolae din Scheii Brașovului și Prima Școală Românească, Biserica Neagră, Piața Sfatului și Biserica Adormirea Maicii Domnului. Pelerinajul nostru continuă cu vizitarea orașului Făgăraș, mai precis a Catedralei nou construite și a cetății Făgărașului (construcția cetății a început în 1310, pe locul unei mai vechi fortificații de pământ și lemn din secolul al XII-lea. Scopul construirii cetății era eminamente strategic, mai precis pentru apărarea sud-estului Transilvaniei de incursiunile tătarilor și otomanilor. În 1599, Mihai Viteazul, a ocupat cetatea, a dăruit-o soției sale, Doamna Stanca, împreună cu domeniul și, devenind principe al Transilvaniei și-a adăpostit aici familia și tezaurul domnesc, câțiva ani mai târziu). Ne îndreptăm apoi către localitatea Sâmbăta de Sus, unde ne vom caza.
ZIUA 3
Fiind zi de duminică, vom participa la Sfânta Liturghie oficiată în cadrul mănăstirii Sâmbăta de Sus-Brâncoveanu. Încărcați cu harul Sfântului Duh și liniște sufletească, vom continua pelerinajul îndreptându-ne către orașul Râmnicu Vâlcea, în apropierea căruia se găsește mănăstirea Troianu, unde ne vom închina la moaștele Sfântului Nectarie de la Eghina, făcătorul de minuni și la părticele din moaștele Sfântului Antim Ivireanul (în vara/toamna anului 1848 schitul a găzduit comandamentul militar al armatei de panduri condusă de generalul Gheorghe Magheru, motiv pentru care a fost transformat pentru o perioadă în Muzeul Gheorghe Magheru. Schitul a fost redobândit în 2001 și restaurant, s-a construit o biserică nouă, dar și alte clădiri destinate așezământului monahal. Este mănăstire de călugări, cu viață de obște). Vom ajunge în Craiova în funcție de trafic.
Tarif 385 RON/persoana/ sejur
Prețul include
· 2 nopți cazare hotel/pensiune 3*
· Mic Dejun
· Transport autocar 4*
Prețul nu include
· Ghid la obiectivele turistice
· Taxe de stațiuni și orașe
· Taxe intrări obiective