Doua zile in capitala Țaratului Vlaho-Bulgar

Autocar din Craiova

 
Transport
Perioada 17-18 Iunie 5-6 august 9-10 Octombrie 2023
Oferta Speciala
170
139
persoana/sejur

 DOUĂ ZILE ÎN CAPITALA ȚARATULUI VLAHO-BULGAR

 Plecari 17-18 Iunie  5-6  august  9-10 Octombrie  2023

 

Ziua 1

Întâlnire cu grupul la ora 06:00, plecare din Craiova la ora 06:30, pe ruta Craiova- Giurgiu-Ruse, traversare pestul Podul Prieteniei (deschis la 20 iunie 1954, și proiectat de V. Andreev, podul are 2,8 kilometri lungime și este unul dintre cele două poduri peste Dunăre, alături de Podul Calafat-Vidin, în sectorul de graniță dintre România și Bulgaria, restul traficului fiind preluat de bacuri. Are atât o punte rutieră cu două benzi, cât și una pentru traficul feroviar, precum și trotuare pentru pietoni. Secțiunea centrală de 85 m lungime poate fi ridicată pentru a permite trecerea navelor mai mari. Această secțiune centrală mobilă este supusă periodic la revizii de către partea română, în atribuțiile căreia intră buna ei funcționare. Construcția a durat doi ani jumătate și a beneficiat de sprijinul URSS

Vizitam Veliko Târnovo – Cetatea Tsarevets (fosta reședință a suveranilor Țaratului Vlaho-Bulgar, întinsă pe o suprafață de 12 ha, reprezintă o veritabilă fortificație prin ziduri de piatră masive, porți de intrare impunătoare și turnurile de apărare. – Biserica Sfântul Dumitru ( ridicată în anul 1185, construită de către frații Asan) - Biserica „St. Gheorghe” este situată la poalele de est ale cetății Trapezitsa. Este important de remarcat faptul că templul din anul 1616 este construit pe fundațiile bisericii, care a funcționat cel mai probabil în perioada capitalei Tărnovo.- Biserica „Sf. 40 de Mucenici”, construita in secolul al XIII-lea în timpul domniei țarului bulgar Ivan Asan II, cunoscută și sub numele de Biserica Țarului. Aici este înmormântat unul dintre cei mai mari țari bulgari, Ivan Asan II și soția sa Ana-Maria. În biserică se păstrează și moaștele Sfântului Ilarion Muglenski. Aici este și mormântul lui Sava Srâbski. Aici se găsesc și cele mai importante monumente istorice ale scrierii bulgare – coloanele lui Omurtag și Asen și coloana de graniță a cetății Rodosto din vremea hanului Krum, care luminează istoria Bulgariei. Inscripția de pe coloana lui Asen este dedicată marii victorii a bulgarilor din anul 1230 la Klokotnitsa împotriva domnului epirului Teodor Comnen, care a ridicat statul bulgar ca unul dintre cele mai mari puteri din Peninsula Balcanică.  Cazare Hotel 

Ziua  2

Bună dimineața! Mic dejun. Plecare catre Plevna unde o sa vedem Mausoleul Capelă Sfântul Gheorghe Biruitorul care a fost construit în Orașul Plevna în memoria soldaților ruși și români căzuți în bătăliile de lângă Plevna în timpul Războiului Independență din 1877-1878. Clădirea monumentală, simbol al recunoștinței, a fost construită în stilul tredițional religios bulgar. 

Epopeea Plevnei 1877, mai frecvent cunoscută sub numele de Panorama din Plevna, descrie evenimentele din Razboiul Ruso-Turc din 1877-1878, mai exact cele cinci luni ale asediului de la Plevna, care a făcut orașul celebru pe plan internațional și care a contribuit la eliberarea Bulgariei, după cinci secole de dominație Otomană.Panorama a fost creată de 13 pictori bulgari și ruși în onoarea aniversării a 100 de ani de la asediul Plevnei și a fost inaugurată oficial pe 10 decembrie 1977. Panorama a extins deja existentul parc Skobelev, care este situat pe locul unde s-au desfășurat trei dintre cele patru bătălii care au dus la eliberarea Bulgariei. În primii trei ani de la deschiderea sa, a fost vizitată de 2,5 milioane de personae. -

Mânăstirea Sfântul Dimitrie Basarabov este o mânăstire ortodoxă inființată în peștera în care s-a nevoit Sfântul Dimitrie cel Nou. Peștera și mânăstirea se află în localitatea bulgară Basarabovo, Mănăstirea Basarabov a fost ctitorita de familia Basarabilor chiar înainte de întemeierea Țării Românești. Satul, moșia și mânăstirea au aparținut lui Ioan Basarab I, primul domn al Țării Românești. Cît de mult unea Dunărea cele două maluri ale sale, se poate vedea chiar și din hârtile mai târzii ale nordului Peninsulei Balcanice; județul Teleorman există odinioară atîât la nord cât și la sud de Dunăre. Biserica actuală din Peștera Sfântului Dimitrie a fost construită în anul 1865, cu mai multe ajutoare primite din Romania. Mănăstirea actuală constă intr-o bisericuță, zidită în Peștera Sfântului Cuvios Dimitrie, și câteva chilii săpate în stânca din apropiere. – Plecare către Craiova, sosire în funcție de trafic și formalitățile vamale.

 Tarif : 139 euro/persoană*

*calculat pentru un grup de 35 persoane, daca nu se intruneste numarul necesar tariful se recalculează.

 

Veliko Tarnovo

 

\

 Prețul Include:

-cazare cu mic dejun 1 noapte Hotel 3* superior

transport autocar clasificat;

- insoțitor de grup din partea agenției;

Prețul nu include:

- bilete de intrare la obiectivele turistice – au character orientativ Cetatea Tsarevets – 15 leva/pers., Panorama Plevna 10 leva/pers.

- supliment cina 13 euro/persoana 


Termen de plata: 30% avans in termen de 3 zile din momentul efectuarii rezervarii, diferenta cu 30 de zile inante de plecare.


Modalitati de plata: numerar în agenția  de turism, depunere în agențiile bancare, prin transfer bancar (internet banking).

Excursia trebuie achitata integral înainte de plecare.

Acte necesare: carte de identitate.

Nota: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.
 

Conditii oferta:  Numar minim inscrisi pentru ca excursia sa se desfasoare: 35 persoane 

 

 

Nu rata oferta noastra speciala

You must agree to the conditions for processing your personal data.