Tichete de vacanta
Pentru vacantele in Romania acceptam plata cu tichete de vacanta

EXCURSIE 2 ZILE SEMMERINGUL BANATEAN, SAU UN ALT FEL DE MOCANITA, ORAVITA-ANINA

Autocar din Craiova

 
Transport
Perioada 17.04 - 18.04.2021
Oferta Speciala
de la
5587
5181
persoana/sejur

Perioada: 17.04.2021 – 18.04.2021 (1 noapte)

 

255 RON/ persoana in dubla/ cu demipensiune

 

Traseu: Craiova – Orsova – Chipul lui Decebal – Tinutul Morilor de Apa – Cascada Bigar – Oravita – Craiova

Ziua 1: Craiova – Orsova – Chipul lui Decebal – Tinutul Morilor de Apa – Cascada Bigar – Oravita

Plecarea din Craiova va fi la ora 07:00 dimineata. Ne indreptam spre Cazanele Dunarii.

In zona Cazanele Dunarii se afla Chipul lui Decebal (55 m), cea mai inalta sculptura facuta in munte, din Europa. Lucrarile au fost efectuate in perioada 1994 – 2004, si timp de 10 ani, 12 alpinisti au muncit zi de zi. Ne vom opri sa admiram opera de marimi impresionante.

In patrimoniul Unesco se afla cel mai mare parc mulinologic din S-E Europei, restaurat la inceputul anilor 2000, aflat in satul Rudaria (actual Eftimie Murgu). Tinutul morilor de apa este format dintr-un ansamblu de 22 mori functionale. Localnicii spun ca faina de aici este speciala pentru ca boabele sunt macinate incet, cu timp. Ne vom opri in Eftimie Murgu pentru a admira faimoasele mori.

Cascada Bigar face parte din Parcul National Cheile Nerei – Beusnita si este locul de trecere prin tara noastra a Paralelei 45. Este una din cele mai spectaculoase cascade din lume si are chiar si o legenda.

Si in orasul Oravita se afla obiective interesante: Teatrul Mihai Emineascu (cel mai vechi din tara si din S-E Europei); Farmacia-Muzeu Knoblauch (prima farmacie montanista infiintata in anul 1763) pe care le putem vizita, in functie de timp, pe exterior. Cina si cazare la hotel 3* in Oravita.

 

Ziua 2: Oravita – Semmeringul Banatean (un alt fel de mocanita intre Oravita si Anina) – Craiova

Semmeringul Banatean, este prima cale ferata montana de pe teritoriul Romaniei, construita in timpul Imperiului Austriac (inaugurata la 15 noiembrie 1863). Traseul este numit Semmeringul Banatean datorita asemanarii dintre acesta si calea ferata Semmering din Austria. Traseul are o lungime de 34 km, trece prin 14 tuneluri sapate in stanca cu o lungime totala de 2084 m si au fost construite in total 10 viaducte. Calea ferata Oravita Anina este unicat in tara noastra, precum si in Sud-Estul Europei, este un monument istoric si o arta inginereasca. Calatoria care in secolul a XIX –lea dura 4 ore a fost redus in prezent la aproximativ 2 ore.

Servicii incluse:

Transport cu autocarul, cu plecare din Craiova;

1 noapte cazare cu demipensiune (mic dejun + cina) in camera dubla 3*;

Transportul se va face cu autocar 49 locuri + 1 loc ghid + 1 loc sofer;

Insotitor din partea agentiei pe traseu.

 

Servicii neincluse:

asigurare storno;

taxe si cheltuieli personale;

intrari la obiectivele turistice;

bilete tren Semmeringul Banatean.

Supliment single: 150 RON/ persoana

 

Supliment a treia persoana: tripla/ extrabed: 200 RON/ persoana

 

Conditii de plata oferta: minim 30% avans, diferenta pana la 17.03.2021

 

Conditii oferta: Numar minim inscrisi pentru ca excursia sa se desfasoare: 38 platitori

Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare, se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.

In anumite situatii, unele obiective turistice pot fi vizitate doar pe exterior sau se poate renunta la vizitarea lor. 

Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup. 

Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/ frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. 

Unele hoteluri nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar poate fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc. 

Nominalizarea hotelurilor/ pensiunilor se va face in ultima saptamana, inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului.

Nu rata oferta noastra speciala

You must agree to the conditions for processing your personal data.