Tichete de vacanta
Pentru vacantele in Romania acceptam plata cu tichete de vacanta

CIRCUIT MARAMURES, CULTURA SI TRADITIE!

Autocar plecare din Craiova

 
Autocar
Perioada 12.05 - 16.05.2021
Oferta Speciala
de la
24381
21333
persoana/sejur 4 nopti cu demipensiune

Perioada: 12.05.2021 – 16.05.2021 (4 nopti)

 

1050 RON/ persoana in dubla/ pachet 4 nopti cu demipensiune! 

Tarif Inscrieri Timpurii 30.11.2020. Reducere de 15% deja aplicata la tarife.

 

Traseu: Craiova – Alba-Iulia – Cluj-Napoca – Manastirea Nicula – Cimitirul Vesel din Sapanta – Sighetu Marmatiei – Biserica de Lemn din Desesti – Baia Mare – Biserica de Lemn din Budesti – Manastirea Barsana – Ieud – Viseul de Sus – Moisei – Sighisoara – Craiova

Ziua 1: 12.05.2021 (aproximativ 430 km)

Traseu: Craiova – Ramnicu-Valcea – Sibiu – Alba-Iulia – Cluj–Napoca

 

Plecarea din Craiova va fi la ora 06:00 dimineata. Ne vom opri in orasul Alba-Iulia unde putem vizita: Cetatea Alba Carolina, Muzeul National al Unirii, Catedrala Reintregirii Neamului, Palatul Principilor si Catedrala Romano – Catolica. Ne vom opri in orasul Cluj-Napoca, pentru a servi cina si a ne caza la hotel 3* Cluj-Napoca.

 

Ziua 2: 13.05.2021 (aproximativ 330 km)

Traseu: Cluj-Napoca – Manastirea Nicula – Sighetu Marmatiei – Cimitirul Vesel din Sapanta – Manastirea Peri – Biserica de Lemn din Desesti – Baia Mare.

 

Manastirea Nicula (localitatea Nicula, Judetul Cluj) a adapostit de-a lungul timpului renumita icoana pictata in anul 1681 de mesterul Luca din Iclod, despre care se spune ca ar fi lacrimat intre 15 februarie 1699 si 12 martie 1699.

In Sighetu Marmatiei se pot vizita: Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei. In Sapanta putem afla istoria crucilor de Lemn din Cimitirul Vesel si putem vizita manastirea Peri.

Biserica de Lemn Sf Parascheva din Desesti a fost inclusa in decembrie 1999 pe lista Patrimoniului Mondial Unesco. Biserica a fost construita in jurul anului 1780. Seara ne vom opri in orasul Baia-Mare, pentru a lua cina si a ne caza la hotel 3*.

 

Ziua 3: 14.05.2021 (aproximativ 170 km)

Traseu: Baia Mare – Biserica de Lemn din Budesti – Manastirea Barsana – Poienile Izei – Botiza – Ieud – Moisei – Borsa

 

In Baia Mare putem vizita cateva din obiectivele turistice ale orasului: Casa Iancu de Hunedoara din Baia Mare, Turnul Stefan, Catedrala Adormirea Maicii Domnului. Muzeul de Etnografie si Arta Populara din Baia Mare consolideaza informatiile despre vechile ocupatii maramuresene, mobilierul taranesc, portul si ceramica zonei.

Biserica din Budesti-Josani este cea mai mare dintre cele opt lacasuri de cult maramuresene aflate pe lista UNESCO, cu dimensiuni de 8,47 x 17,70 m.

Vom mai vizita urmatoarele biserici din lemn aflate in patrimoniul Unesco: Biserica Sfanta Paraschiva din Poienile Izei; Biserica Nasterea Domnului din Ieud Deal.

Manastirea Barsana (prima atestare 1326) este unul din obiectivele de referinta din Maramures. Biserica manastirii Barsana este una din cele mai înalte biserici de lemn din Romania, avand 57 m inaltime (monument Unesco).

Manastirea Botiza, lacas de cult ce poarta hramul ,,Schimbarea la Fata’’ si care gazduieste o icoana facatoare de minuni. Manastirea este construita din lemn masiv de brad, cu pridvorul impodobit cu arcade sculptate in stil maramuresean.

Manastirea Moisei, cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului”, este asezata pe un platou insorit, deasupra satului Moisei, inconjurata de culmile dealurilor, la poalele muntelui Pietrosu Rodnei (2303 m), intre orasele Borsa la 10 km si Viseu de Sus la 7 km.

Cina si cazare la hotel/ pensiune 3* Borsa – Viseu de Sus

 

Ziua 4: 15.05.2021 (aproximativ 300 km)

Borsa/ Viseu de Sus – Danes – Sighisoara

 

Una dintre cele mai importante valori culturale si tehnice ale tarii, Mocanita de la Viseu de Sus este ultima cale ferata forestiera cu abur din lume (excursie optionala, contra-cost). Ca alternativa la ,,Mocanita’’ din Viseu de Sus, se poate vizita: Muzeul de Etnografie si Istorie din Viseu de Sus.

Cetatea Medievala a Sighisoarei: Orasul Sighisoara adaposteste ultima cetate medievala inca locuita din S-E Europei si totodata una din cele mai bine conservate. Acest lucru a dus la includerea orasului Sighisoara sub patronaj UNESCO incepand cu anul 1993. Biserica din Deal este fara indoiala cel mai important monument de arhitectura religioasa din Sighisoara, ea fiind a treia catedrala gotica ca marime dupa Viena si Istanbul.

 

Ziua 5: 16.05.2021 (aproximativ 350 km)

Zona Sighisoara/ Targu-Mures – Craiova

 

In functie de timp, putem vizita la retur, Manastirea Cozia.

Tariful este exprimat in Ron/persoana si include:

 

Transport cu autocarul, cu plecare din Craiova.

4 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun + cina) in camera dubla 3*.

Transportul se va face cu autocar 49 locuri + 1 loc ghid + 1 loc sofer.

Insotitor din partea agentiei pe traseu.

Supliment single: 300 RON/ persoana

 

Supliment a treia persoana: tripla/ extrabed: 900 RON/ persoana 

Conditii de plata: avans minim 30% in momentul rezervarii, inca 20% pana la 31.01.2021, diferenta pana la: 12.04.2021

 

Nu rata oferta noastra speciala

You must agree to the conditions for processing your personal data.