Suedia

Suedia
Nu am gasit oferte in aceasta regiune

Suedia (suedeză Sverige) sau Regatul Suediei (Konungariket Sverige) este un stat în Europa de Nord, situat în partea estică a peninsulei Scandinave, la țărmurile Mării Baltice (Golful Botnic). Cuprinde și numeroase insule din Marea Baltică (Gotland, Ölandș.a.). Are frontiera comună cu Norvegia la nord-vest (1619 km de lungime), Finlanda (586 km) la nord-est, Marea Nordului împreună cu strâmtorile daneze la sud-vest și Marea Baltică la est. Are o suprafață de 449.964 km². Capitala Suediei este Stockholm.

 

Obiective turistice :

  • Ales Stones - Am auzit cu totii despre Stonehenge, dar putini sunt cei care stiu de formatiunea monumentala de pietre, denumita Ales Stones. Reprezinta un monument megalitic colosal format din 59 de bolovani de mari dimensiuni, asezati sub forma unei nave. Ales Stones se afla la periferia satului Kaseberga, sudul Suediei si este gratuit pentru public. Potrivit unor fabule si a folclorului scandinav, legendarul Olav Tryggvason, sef al vikingilor, a fost ingropat acolo cu nava sa. Aceasta este, prin urmare, una dintre cele mai vii urme ale perioadei mistice a epocii fierului in nord - pastrarea secretului asupra ispravilor eroice ale vikingilor. 
  • Visby, Insula Gotland - Un amestec valoros al spiritului antic si o frumusete captivanta, Visby este cu adevarat remarcabil si poate, cel mai bine conservat oras medieval din Scandinavia. O vizita in orasul Visby si vei fi fascinat de strazile pietruite, spectaculoasele gradini botanice, case fermecatoare si notabilele biserici vechi. Dintre toate acestea cele mai remarcabile atractii sunt cele 16 biserici vechi restaurate pentru care orasul este renumit.
  • Vechiul Oras Stockholm (Gamla stan) - Cunoscatorii arhitecturii medievale si renascentiste vor fi extrem de incantati de intalnirea lor cu aceasta locatie incredibila. Nu exista nici un alt loc mai pitoresc si mai interesant in Stockholm ca Vechiul Oras. Daca doriti, puteti face un tur cu masina sau va puteti plimba pe jos pe strazile pietruite si aleile medievale. Fara indoiala cea mai dominanta cladire din Orasul Vechi este Castelul Regelui. Puteti explora Stockholm bucurandu-va de muzeele sale, magazinele turistice si o gama larga de restaurante.
  • Catedrala Uppsala - Vizitand Suedia, nu puteti rata extraordinara Catedrala Uppsala in stil neo-gotic. Biserica dateaza din secolul al 13-lea si este cea mai mare din Scandinavia. Pana in momentul in care ceremoniile de incoronare ale regilor si reginelor au inceput sa aiba loc la Stockholm, Uppsala Domkyrka a folosita pentru a fi locatia unde aceste ritualuri urmau sa aiba loc. In plus, multi suedezi renumiti, cum ar fi: Eric - Sfantul, Gustav Vasa, Linnaeus Carolus si Johan III sunt ingropati in biserica. Deosebit de atractiv este interiorul catedralei, care impresioneaza prin decoratiuni bogate, in stil neo-gotic, pe pereti si tavan. 
  • Palatul Drottningholm - In cazul in care vreti sa vedeti splendoarea mediului istoric raportat la standarde internationale ar trebui sa vizitati Palatul Drottningholm. In afara de a fi resedinta permanenta a Familiei Regale, palatul este una dintre atractiile turistice de top din Suedia. Uimitorul palat de piatra a fost proiectat si construit de John III al Suediei in 1580, care a folosit ca sursa de inspiratie pentru acest proiect titanic imaginea reginei lui, Catherine Jagellon. Palatul Drottningholm constituie un amestec unic de atractii: teatrul, pavilionul chinezesc si gradinile incredibile ale palatului. Mai mult decat atat, in interiorul sau se poate vedea un mobilier autentic, de arta uimitoare si candelabre, care va face din vizita umneavoastra o experienta "sui generis".
  • Regatul de Cristal - Un loc extraordinar, unde puteti observa procesul creatiei, Regatul de Cristal este casa celor mai faimosi lucratori in sticla suedezi. Veti fi incantati de abilitatea iubitorilor de sticla si de modul in care acestia transforma sticla topita in creatii de arta minunate. La expozitii si in muzee se pot vedea modele neobisnuite si fantastice colectii antice din sticla. Daca va plac suvenirurile puteti cumpara diferite tipuri de lampi colorate sau decoratiuni produse in acele "magice" fabrici de sticla.
  • Carlsten - Construita la ordinele Regeleui Carl X al Suediei, cetatea de piatra Carlsten este situata pe cel mai inalt varf al Marstrand. In zilele noastre este un loc istoric remarcabil, care atrage un numar mare de vizitatori. Cetatea a supravietuit celor doua atacuri inamice din 1677 si 1719 si a fost si cucerita, dar dupa mai multe tratate si negocieri, a fost returnata Suediei.
  • Gothenburg - Convingator si cu trasaturi arhitecturale si culturale deosebite, Gothenburg este unul dintre cele mai vizitate orase din Suedia. Exista intr-adevar o lista nesfarsita de locuri pe care le puteti vizita in al doilea mare oras din tara scandinava. Muzeul de Arta, Casa Operei, gradina botanica Göteborg, cel mai mare centru comercial din Scandinavia - Nordstan sunt doar cateva din variantele oferite de acest oras. Daca aveti un spirit aventuros, va puteti plimba cu feribotul in cea mai populara atractie turistica suedeza: Arhipelagul Sudic Gothenburg - o localitate pitoreasca, formata din multe insule mici.
  • Castelul Uppsala - "Cladire monumentala, care inspira un mare respect", sunt primele ganduri ale unui vizitator la vederea acestei constructii frumoase. Construit in timpurile glorioase atunci cand Suedia era pe cale sa devina o putere reala in Europa, Castelul Uppsala poarta in spatele zidurilor sale o maretie extraordinara. Ceea ce face si mai special acest castel este povestea lui dramatica si numeroasele evenimente cruciale din istoria suedeza care au avut loc acolo. Dupa incendiul din 1702, cladirea regala a fost grav avariata, dar dupa multi ani de munca asidua a fost reconstruita si restaurata.
  • Arhipelagul Stockholm - Arhipelagul Stockholm se intinde pe 60 km in Marea Baltica si include peste 24.000 de insule. Puteti folosi o barca cu motor, un vaporas sau un feribot pentru a naviga printre insule. Nu exista sentiment mai placut decat libertatea de a va bucura de vantul ce se joaca cu parul vostru, in timp ce barca este purtata pasnic de valuri. Pe unele insule, va puteti rasfata in conditii de siguranta, bucurandu-va de unele dintre activitatile disponibile: inotul, pescuitul sau culesul fructelor de mare si toate acestea, fara permisiunea expresa a proprietarilor de terenuri.

rezervari online grecia