Spania

Spania

Spania este a doua cea mai populară țară din punct de vedere turistic din lume, după Franța. Spania este o surpriza pentru cei care au in minte imaginea luptelor date pentru un loc pe una dintre plajele sale aglomerate sau a unui pahar de Sangria, savurat in timp ce asisti la o lupta de tauri sau la o reprezentatie de flamenco. De la monumentele antice lasate de romani si mauri, castelele medievale, asezarile in care predomina culoarea alba din Andalucía si pana la vibrantele orase Barcelona si Madrid, exista un amestec fantastic de atractii culturale in Spania. Peisajul variaza la tot pasul. Estuarele vesnic verzi din Galicia contrasteaza cu deserturile din Almería sau cu muntii abrupti din Sierra Nevada. La toate acestea se adauga plajele fara numar care impanzesc coasta Spaniei. Desi aglomerate pe timpul verii, exista si locatii mai izolate. Lista de fata iti prezinta un top 10 al celor mai tari atractii turistice din Spania. 

1. Alhambra - Fortareata, palat si gradina, Alhambra se afla pe un platou de unde poate fi admirata privelistea orasului Granada din sudul Spaniei. Palatul a fost construit in secolul 14, de catre sultanii Nasrid. Alhambra este in prezent una dintre atractiile turistice majore ale Spaniei si multi turisti vin in Granada doar ca sa vada Alhambra.

2. Mezquita de Cordoba - Mezquita (moschee in limba spaniola) de Cordoba este o cladire fascinanta, faimoasa pentru pleiada de coloane si arcade din interiorul salii principale. Locatia a fost initial un templu roman, apoi biserica vizigota, inainte ca maurii Umayyad sa construiasca Mezquita. Dupa Reconquista spaniola, o catedrala a fost construita in mijlocul impunatoarei constructii maure.

3. El Escorial - Cuibarit la poalele Sierra de Guadarrama, El Escorial a fost centrul politic al imperiului spaniol, sub domnia regelui Philip II. Philip l-a numit pe Juan Bautista de Toledo drept arhitect, in anul 1559 si impreuna au realizat El Escorial, un monument ce omagiaza rolul Spaniei in calitatea sa de centru al lumii crestine. In prezent functioneaza drept manastire, palat regal, muzeu si scoala.

4. Sagrada Familia - Este o biserica romano-catolica impresionanta si una dintre cele mai vizitate atractii turistice din Spania. Ea a fost proiectata de catre Antoni Gaudí, un arhitect catalan care a lucrat la acest proiect timp de aproape 40 de ani, pana la moartea sa in anul 1926. Constructia bazilicii a inceput in 1882 si inca nu este terminata.

5. Ibiza - Este una dintre insulele Baleare din Marea Meditrana, aflata in largul coastei Spaniei. Insula este una dintre cele mai populare destinatii din Europa, in materie de distractie. In timpul verii, populatia de aici se dubleaza prin numarul turistilor veniti in Ibiza sa petreaca.

6. Cuenca - Aflat intre Madrid si Valencia, Cuenca este un exemplu magnific de oras medieval, construit in munte. Numeroasele “case atarnate” sunt ridicate direct in stanca, facand din Cuenca unul dintre cele mai fascinante orase din Spania, o nestemata a provinciei Castilla La Mancha.

7. Apeductul din Segovia - Este unul dintre cele mai bine pastrate monumente lasate de catre romani in Spania. Vechiul apeduct poarta apa pe o distanta de 16 kilometri, de la raul Frío pana in Segovia si a fost construit din 24000 de blocuri masive din granit, fara a folosi mortar. Construit probabil in jurul anului 50 e.n., inca furnizeaza apa orasului, chiar si in secolul 20.

8. La Concha - Protejat de vanturile puternice de stanci inalte si insule, despre La Concha din San Sebastian se spune ca este cel mai tare oras plaja din Europa. Aici poti face surf, te poti plimba pe faleza incantatoare sau poti admira privelistile de pe plaja.

9. Cursele de tauri de la Pamplona - Pamplona este un oras din Navarra, faimos pentru festivalul San Fermín, organizat aici in fiecare an, intre 6 si 14 iulie. Punctul de atractie al festivalului il reprezinta El Encierro, cursa de tauri, o activitate care consta in alergarea in fata a zeci de tauri, carora li s-a dat drumul sa alerge pe strazile orasului.

10. Palacio Real - Sau Palatul Regal din Madrid este resedinta oficiala a regelui Spaniei, desi este folosit numai in cadrul ceremoniilor statale. Palatul Regal a fost construit intre anii 1738 si 1755, iar regele Carlos III s-a instalat aici in anul 1764.

rezervari online grecia