Italia

Italia

Italia este una din puţinele ţări europene unde se regăsesc aproape toate formele posibile de turism: ţara se mândreşte cu numeroase monumente aflate în patrimoniul cultural al umanităţii, are mii de kilometri de litoral, munţi impresionanţi, unde se pot practica în voie sporturile de iarnă, staţiuni balneoclimaterice, şi, în general vorbind, cam tot ce-i trebuie pentru a atrage în fiecare an zeci de milioane de turişti străini. 

 

Obiective turistice : 

 • Muzeul National Arheologic (Napoli, Campania, Italia) - daca va intrebati unde au ajuns sculpturile si artefactele din Pompei si Herculane, sa stiti ca sunt aici. Cele mai mari comori din antichitatea Greco-Romana se afla in acest muzeu. O colectie inestimabila de antichitati stransa de Papa Paul al III-lea sunt expuse la parter; aici se afla statuia lui Hercules ce are o inaltime de 3 metri. Galeria secreta a muzeului, Gabinetto Segreto, a fost deschisa cu multa fanfara in anul 1999.
 • Pompei (Campania, Italia) - oricat de mult ai citit despre Pompei, nimic nu te pregateste pentru efectul care il vor avea asupra ta cele mai faimoase ruine din lume. In urma unei eruptii vulcanice (vulcanul Vezuviu) din anul 79 dupa Hristos, orasul Pompei a fost  acoperit de un strat gros de cenusa si piroclastite. Abia in anul 1748 a fost redescoperit, iar la inceputul secolului 18 au inceput excavatiile, doua treimi din oras (60 de acri) fiind ramas ingropat, chiar si in ziua de azi.
 • Capela Sixtina (Roma, Lazio, Italia) - picturile in fresca de pe tavanul si peretii Capelei se afla printre cele mai mari realizari ale civilizatiei Vestice. Capela Sixtina fost construita intre anii 1472-1483, in timpul pontificatului Papei Sixtus al IV-lea, masurand 40,93 metri in lungime si 13,41 metri latime. Inaltimea este de 20,70 metri, plafonul este in forma de bolta, peretii laterali au 12 ferestre iar pardoseala este din mozaic policrom de marmura. Michelangelo a fost mereu cunoscut ca un maestro pictor de catre istorici, insa cea mai mare revelatie a restaurarii de 14 ani a fost folosirea culorilor deschise si luminoase. Desi a inceput sa lucreze cu o echipa de asistenti si ucenici, Michelangelo a sfarsit a-i concedia pe toti si lucra singur timp de 4 ani, pana in anul 1512 cand si-a facut lucrarea publica.
 • Cinque Terre (Liguria, Italia) - este cea mai dramatica asezare de pe coasta Italiei. Linia de coasta si cele 5 sate fac parte din Parcul National Cinque Terre.  Mare parte din vraja locului este datorata lipsei modernismului. Satele sunt conectate cu ajutorul barcilor, potecilor si trenurilor, fiind o mare atractie pentru turisti. Datorita locatiei (langa Mediterana) bucataria este axata pe fructe de mare. Sardinele de Monterosso sunt o specialitate locala. Cu nume poetice ca Via dell’Amore, potecile panoramice trec prin podgorii care produc un vin renumit inca din secolul 14. Monterosso este cel mai nordic oras, cu o multime de hoteluri.
 • Domul (Milano, Lombardy, Italia) - putine cladiri intrec Domul din Milano. Este una din cele mai mari Catedrale Gotice din lume (Bazilica San Pietro din Roma) inceputa in anul 1386 (initiativa arhiepiscopului Antonio de Saluzzo) si incheiata de abia in 1887. Partea vestica a fost construita intre anii 1616-1813.
 • Cina Cea De Taina (Milano, Lombardy, Italia) - unde in alt loc din lume poti spune taximetristului numele unei picture ca destinatie? Fiecare Milanez, taximetrist sau nu, stie unde se afla Il Cenacolo (Cina cea de Taina) a lui Leonardo Da Vinci, una din cele mai faimoase imagini din lume, si anume in biserica Sf. Maria delle Grazie. Intreaga tara a urmarit indeaprope restaurarea sa, care a durat 20 de ani, fiind finalizata in 1999. Opera masoara 460x880 cm si a fost executata in tempera si ulei, reprezentand scena biblica a Ultimei Cine a lui Iisus Hristos.
 • Muntele Etna (Sicilia, Italia) - prima tresarire a celui mai inalt (3340 m) si activ vulcan din Europa este din Teatrul Grecesc, din orasul Taormina. Regiunea din preajma vulcanului a fost declarata parc national din anul 1981; aici puteti gasi si zone de schi alpin (una dintre cele mai importante zone din Europa). Etna a erupt de 300 de ori de la prima inregistrare de acum 3000 de ani. Intr-una din cele mai violente eruptii, in 1667, raurile de lava au distrus orasul Catania, aflat la o distanta de 30 km. Nici o alta gradina din Sicilia nu este la fel de prospera ca podgoriile si crangurile de lamai, portocali, migdali si maslini, care se intind pana aproape de vulcan.
 • Fontana di Trevi - Fontana di Trevi este cea mai cunoscuta si probabil cea mai frumoasa fantana din intregul oras Roma. Acest monument impresionant domina micuta piata Trevi situata in cartierul Quirinale. Fontana di Trevi se afla la capatul unui apeduct construit in anul 19 i. Ch. ce se numeste Aqua Virgo. Acest apeduct aduce apa de la izvoarele Salone (aproximativ 20km departare de Roma) si aprovizioneaza fantanile din centrul istoric al Romei cu apa.
 • Columna lui Traian - Columna lui Traian este un monument antic din Roma construit din ordinul împăratului Traian care s-a păstrat până în zilele noastre. Monumentul se află în Forul lui Traian, în imediata apropiere - la nord - de Forul roman. Terminat în 113, basorelieful în formă de spirală comemorează victoria lui Traian în campania sa de cucerire a Daciei. De aceea, columna lui Traian joacă un rol deosebit de important pentru înţelegerea modului cum a luat naştere poporul român. Columna are o înălţime de aproximativ 30 de metri şi conţine 18 blocuri masive de marmură de Carrara, fiecare cântărind 40 de tone. Iniţial, în vârful columnei se afla o statuie a lui Traian, însă ea a fost înlocuită în secolul XVI cu o statuie a Sfântului Petru.
 • Coloseumul din Roma - Coloseumul este probabil cea mai impresionanta cladire a Imperiului Roman. Cunoscut initial sub numele de Amfiteatrul Flavian, Coloseumul era cea mai mare cladire a epocii. Structura monumentala este astazi o ruina, dar chiar si asa este un obiectiv turistic foarte frumos si impozant.
 • Galeriile Uffizi (Florenta, Toscana, Italia) - aici, intr-un palat proiectat in anul 1560 de catre arhitectul Giorgio Vasari pentru Marele Duce Cosimo de Medici, se afla cateva din cele mai recunoscute capodopere ale civilizatiei Vestice, cele mai multe picturi Renascentiste, considerate cele mai importante galerii de picturi din lume.

rezervari online grecia