Iordania

Iordania
Nu am gasit oferte in aceasta regiune

10 MOTIVE PENTRU CARE VETI FI INDRAGOSTIT DE IORDANIA

 

1.Bucataria de clasa mondiala

Daca sunteti interesati de bucataria mediteraneana, cu siguranta va veti indragosti de Iordania.Fie ca veti lua masa la hotel, fie la cafenea sau la beduini in inima deertului iordanian, papilele gustative iti vor multumi!Asigurati-va ca nu veti rata mancarea traditional-iordaniana ''Mansaf''.

 

2.Inot si scufundari

Apele Marii Rosii sunt cele mai limpezi de pretutindeni.Daca sunteti interesati de arta inotului, a scufundarilor sau de a merge in cursa pe mare, veti putea experimenta din plin vibratiile vietii marine.Aqaba este o destinatie de entuziasm maxim.

 

3.Ruinele greco-Romane si Bizantine

Daca doriti sa vedeti monumente mirifice, iordania nu te va pune pe ganduri.experimentati orase antice amfiteatre, strazi incolonate, casele, citadele si multe obiective ale organizatiei mondiale ale patrimoniului.(UNESCO).

 

4.Plutire pe apele Marii Moarte

Marea Moarta este cea mai sarata apa din lume si cea mai joasa zona de pe Terra.Puteti merge acolo si in scop religios sau terapeutic.Nu uita sa-ti iei aparatul foto pentru a-ti face fotografii, plutind pe apa Marii Moarte citind o carte sau un ziar, deoarece este ceva cu care te poti lauda acasa.

 

5.Cultura beduina-mandria ospitalitatii iordaniene

Ahlan wa Sahlan (''Bine ati venit'')te va urmari peste tot.Ospitalitatea face parte din viata de zi cu zi si ruta beduinilor calatori.Puteti experimenta cultura locala, asezandu-va pe jos si savurand interminabilul ceai beduin servit in pahare de sticla imaculata.

 

6.Iordania- Elvetia Orientului Mijlociu

Sunteti ingandurat ca veti calatori inOrientul Mijlociu?Nici o problema.Si stiti de ce?Iordania este cea mai sigura si prietenoasa tara cu toate tarile vecine, ceea ce face din Iordania cea mai sigura destinatie de calatorie din Orientul Mijlociu.

 

7.Puteti vedea tot intr-o singura excursie

Frumusetea Iordaniei consta in faptul ca puteti vizita toate obiectivele importante in doar o saptamana.Odata ajuns in Iordania poti face si o excursie in tara sfanta (Israel), ca si cum ai putea lovi doua pasari cu o singura piatra!Si chiar de acum poti comanda aceasta excursie in principalul pachet.

 

8.Iordania este lider regional al eco-turismului

Iordania conduce drumul principal de calatorie in intreaga regiune.Campand sub cerul liber sau locuind in cabane ecologice te poti bucura de un program complet cu prietenii naturii.

 

9.Iesit din comun

Stand in mijlocul triburibeduine in desertul din Wadi Rum, veti simti ceva inedit si foarte diferit intr-o lume magica;asezati in jurul focului si fumand narghilea sau pipa, mancand mancarea traditionala beduina Zarb este o experienta care nu poate fi uitata niciodata.

 

10.Locul botezuli domnului Isus Hristos

Isus Hristos a venit din Galilea la Sfantul Ioan Botezatorul in Iordania, pentru ca acesta sa-l boteze (matei3:13).Locul botezului primeste anual miile de pelerini din toata lumea, veniti in cautarea binecuvantarii dim pamantul sfant unde a fost Messia.

 

Comoara Iordaniei ''Petra''

Petra este un oras gigant sculptat in stanca rosie de catre nabatieni, fara indoiala este un din cele sapte minuni ale lumii moderne, Trezoreria fiindu-i atractia principala.Intrarea in acest oras se face printr-un canion ingust cu lungimea de aproximativ 1km si cu inaltimea zidurilor de peste 80m - o experienta de neuitat!

 

Atractii turistice in Iordania

Amman - capitala Iordaniei - este orasul contrastelor cu o imbinare unica de vechi si nou.Principalele obiective din Amman sunt:Muzeul Arheologic, Muzeul Folcloric, orasul vechi, Moscheea Albastra si Amfiteatrul Roman. Pe oriunde va uitati exista dovezi ale istoriei vechi a acestui oras.

Locul botezului aflat in Iordania este recunoscut ca locul unde Ioan Botezatorul l-a botezat pe Iisus Hristos.Acest lucru apare in Biblie (versetele Ioan 1:28 & 10:40) si in textele bizantine si medievale.Locul botezului, Betania de azi, este unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj crestin din Iordania.

Marea Moarta:Loc de tratament in natura

Fra indoiala Marea Moarta este considerata una din cele mai fabuloase obiective turistice din lume!Un loc superb care se afla la peste 400m (1,312ft.) sub nivelul marii.Este o mare atractie pentrupentru turistii din intreaga lume, fie pentru scopul religios, turistic sau pur si simplu pentru sanatate si tratamente.

Castelele Desertului raman ca o dovada a unei ere fascinante di istoria bogata a unei tari.Mozaicuri fine, sculpturi, toate sunt inspirate din traditiile persane si greco-romane.Quseir Amra este un obiectiv UNESCO, Qasr Al-Mushatta, Qasr Al-Kharrana si Qasr Al Azraq sunt unele din castelele cele mai cunoscute din Iordania.

Jerash:Orasul cu ruine romane

Cunoscut si sub denumirea de ''Gerasa'' este unul din cele 10 orase romane de la granita de rasarit a Imperiului Roman, cu drumuri pavate, strazi cu coloane, amfiteatre, piete publice largi, bai romane, fantani si ziduri.Orasul este cunoscut ca cel mai bine pastrat oras roman din afara Italiei.

Madaba:Orasul mozaicuri

Acest oras este recunoscut pentru mozaicurile bizantine si Umayyad.In Madaba se afla cel mai spectaculos mozaic de secolul VI, cu harta orasului Ierusalim si a Tarii Sfinte, care acopera pardoseala Bisericii Sf. Gheorghe.Aceasta contine 2 milioane de piese colorate din piatra locala, infatiseaza dealuri si vai, orase si sate pana la Delta Nilului.

Ma'in:Terapie la izvoarele calde

Cunoscut sub numele de baile termale Ma'in, acest loc este o atractie atat pentru localnici cat si pentru turisti.Aceste izvoare se afla la 264m sub nivelul marii, ceea ce face din Ma'in una din cele mai atragatoare oaze desertice de pe suprafata pamantului.Mii de vizitatori vinanual sa se bucure de aceste ape termale care vin din munte sub forma de cascade.

Um Ar-Rassas;Biserica Sfantului Stefan

Situl Um Ar-Rassas face parte din patrimoniul UNESCO ca si loc biblic in Iordania, avand unele dintre cele mai fine mozaicuri ale Bisericii Bizantine, inclusiv un covor mare ilustrand orase din Vechiul si Noul Testament.O alta caracteristica a Um Ar-Rassas este reprezentata de un turn bizantin de 15m folosit de calugarii crestini care cautau singuratate.

Um Qais:Gadara

Um Qais este un sit arheologic renumit prin miracolele facute acolo.Denumit de un poet ca ''Noua Atena'', Gadara a fost renumit in vremea sa ca centru cultural.A fost casa multor poeti si filozofi clasici, inclusiv a lui ''Theodorus''.Acest oras se remarca printr-o impresionanta strada formata din coloane, o terasa boltita, precum si ruinele a doua amfiteatre gigante.

Wadi Rum:Uimitor

Un loc uimitor unde timpul pare ca este oprit, neatins de mana omului.Aici, vremea si vanturile sunt cele care au sculptat impunatorii zgarie-nori, atat de elegant descrisi de T.E. Lawrence ca ''vast ecou si placutii lui Dumnezeu''.Un labirint de pietre monolitice care se ridica din desert creand astfel o adevarata provocare naturala pentru alpinisti.

Aqaba:plaja si multe altele

Recunoscuta prin prezenta coralilor viu colorati si viata marina unica, Marea Rosie a ramas ca si oras-port principal pentru toate vapoarele care aduceau marfuri din Orientul Indepartat.Castelul Mamluk reprezinta un semn al istoriei contemporane care a fost construit in secolul XVI, era noastra.

rezervari online grecia