Grecia

Grecia

Grecia este una dintre cele mai populare destinatii turistice din lume. Cu peste 60 de insule nelocuite, situri istorice care dateaza de nu mai putin de 4 milenii, plaje idilice si lanturi de munti care par sa se inalte pana la cer, ai atat de multe de explorat in Grecia. Si in ciuda crizei economice si a protestelor din aceasta tara, Grecia ramane la fel de populara in randul turistilor, precum a fost intotdeauna.

 

Localizare geografica: in sud-estul Europei, in Peninsula Balcanica. Se invecineaza la nord cu Bulgaria, cu Republica Macedonia si Albania, la est cu Turcia si Marea Egee, la vest cu Marea Ionica iar la sud cu Marea Mediterana. 


Clima: se imparte in trei categorii:
clima mediteraneana, cu ierni blande, umede, si veri calduroase, secetoase. Temperaturile depasesc rareori extremele, desi uneori au loc ninsori chiar si in Atena sau Creta in timpul iernii. 
Clima alpina in special in Grecia occidentala (Epir, Grecia Centrala, Tesalia, Macedonia occidentala precum si în partile centrale ale Peloponezului, cum ar fi Ahaia, Arcadia si parti din Lakonia pe unde trece lantul muntos). 
Clima temperata în Macedonia centrala si estica, precum si in Tracia, in locuri precum Komotini, Xanthi si Evrosul de nord; cu ierni umede si geroase si veri secetoase si calduroase.

rezervari online grecia