Cipru

Cipru
Nu am gasit oferte in aceasta regiune

„Insula Afroditei” devine cu fiecare an mai atragatoare pentru turistii romani. Devenit in 2004 tara membra a Uniunii Europene, Cipru este a treia insula ca marime din Mediteraneana, dupa Sardinia si Sicilia si de departe cea mai complexa din punct de vedere a mozaicului cultural si al influentelor (britanice, turcesti, grecesti etc.) care se regasesc si se reflecta in traditii, stil de viata si nivel de trai.

 Cipru ofera mai mult decat turism estival (desi acesta este cel mai cautat in acest moment), dar si montan, de drumetii si excursii culturale- pentru a descoperi cultura lor atat de bogata in influente. Gastronimic, Cirpu este de asemenea o atractie, in deosebi vinul cipriot este faimos pentru gustul sau.

Partea nordica a insulei Cipru este turceasca si este neoficial cunoscuta sub numele de „Republica turceasca a Ciprului de Nord” iar cea sudica – „Republica Ciprului”. Prima denumire este neoficiala intrucat este recunoscuta exclusiv de catre Turcia, dar cea a partii de sud este oficiala si reprezinta partea Ciprului care este membra a Uniunii Europene. In aceasta zona circula moneda EURO. In zona nordica se foloseste lira turceasca noua

rezervari online grecia