China

China

China este a treia tara ca marime din lume, dupa Canada si Rusia si este situata in partea de est a Asiei, fiind marginita la est de Oceanul Pacific. Capitala Chinei este Beijing, cel mai important centru comercial, cultural, politic si educational. Desi este unul dintre orasele antice ale Chinei, in prezent se afla in topul celor mai dezvoltate orase din lume, cu numeroase cladiri zgarie-nori si cu centre comerciale imense si aglomerate. Centrul orasului e dominat de acoperisurile galbene ale Orasului Interzis, cel mai bine pastrat palat imperial. 

 

Obiective turistice :

  • Marele Zid Chinezesc - Marele Zid Chinezesc a fost construit, reconstruit si intretinut intre secolul 5 i.e.n. si secolul 16, pentru a proteja granita de nord a Imperiului Chinez de atacurile triburilor nomade din nord. Majoritatea zidului existent a fost construit in timpul Dinastiei Ming (1368-1644 e.n.). Marele Zid este in unele locuri intr-o stare excelenta, iar in altele, este o ruina. Cea mai populara parte a sa se afla la Bādálǐng. Restaurate dar mai putin turistice sunt si partile Sīmǎtái si Jīnshānlǐng.
  • Palatul Potala - Situat la 130 de metri deasupra Vaii Lhasa, Palatul Potala are 170 de metri inaltime si este cea mai monumentala structura din Tibet. Construirea actualului palat a inceput in anul 1645, in timpul domniei celui de-al cincilea Dalai Lama si a durat pana in anul 1648, atunci cand Potrang Karpo, sau Palatul Alb a fost terminat. Potrang Marpo, sau Palatul Rosu a fost adaugat ulterior, intre anii 1690 si 1694. Palatul Potala a ramas resedinta lui Dalai Lama, pana cand al 14-lea calugar a fugit in India, dupa invazia chineza din anul 1959.
  • Orasul Interzis - Aflat in centrul orasului Beijing, Orasul Interzis este cel mai mare palat din lume, care se intinde pe mai mult de 72 de hectare. Construit intre anii 1406 si 1420, complexul de palate este alcatuit din 980 de cladiri cu 8707 camere, inconjurate de un sant adanc de 6 metri si de un zid inalt de 10 metri. 24 de imparati au domnit peste China, timp de aproape 5 secole, din Orasul Interzis, pana la abdicarea lui Puyi, ultimul imparat al Chinei. In zilele noastre, Orasul Interzis este muzeu si reprezinta una dintre cele mai populare atractii turistice din China.
  • Portul Victoria - Portul Victoria este o atractie turistica majora din Hong Kong si unul dintre cele mai adanci porturi din lume. Golful ofera privelisti uluitoare ale zgarie norilor din Hong Kong, intr-o parte si tarmul orasului Tsim Sha Tsui, in cealalta. Portul Victoria este unul dintre cele mai aglomerate din lume, cu sute de feriboturi, corabii si ambarcatiuni de viteza, care strabat in lung si-n lat zona. Una dintre cele mai bune modalitati de a vedea portul este o croaziera la bordul ambarcatiunii Star Ferry.
  • Armata de Teracota - Armata de Teracota este o colectie de sculpturi din teracota care infatiseaza armatele lui Qin Shi Huang (221 i.e.n. – 206 i.e.n), primul imparat al Chinei. Este cea populara atractie turistica din provincia Xián si una dintre cele mai cautate din intreaga China. Se estimeaza ca in cele trei gropi in care se afla aceasta armata, au existat peste 8000 de soldati, 130 de care de lupta cu 520 de cai si 150 de cai de cavalerie, majoritatea dintre ei fiind ingropati in acest loc.
  • Croaziera pe fluviul Li - O croaziera pe fluviul Li, plecand din Guilin pana in Yangshuo este atractia oricarei excursii in nord-estul provinciei Guangxi. Peisajul este impanzit de dealuri minunate, stanci abrupte, grote si sate de fermieri si este strajuit de plantatii de bambus. Cu imagini care iti taie rasuflarea si un stil de viata total diferit de cel din metropolele din beton, aceasta calatorie reprezinta una dintre atractiile de top din China.
  • Muntele Huang - Una dintre destinatiile turistice importante din China, Muntele Huang, este un versant aflat in estul Chinei, cunoscut si sub numele de Huangshan (“Muntele Galben”). Zona este vestita pentru peisajele de aici, padurile de pini, varfurile de stanca de granit si panorama care se poate vedea de sus. In vremuri stravechi, peste 60000 de trepte din piatra au fost sapate in munte. In prezent, exista telecabine pe care turistii le pot lua pentru  a urca de la baza muntelui pana in varf.
  • Statuia Leshan Buddha - Buddha din Leshan este o statuie gigantica a lui Buddha, sapata in stanca, in Sichuan, in vestul Chinei. Inceputa in anul 713, in timpul Dinastiei Tang, statuia nu a fost terminata pana in anul 803 si a avut nevoie de eforturile reunite a mii de sculptori si muncitori. Statuia se ridica la o inaltime de 71 de metri si are degete lungi de trei metri, la fiecare dintre mainile sale enorme.
  • Grotele Mogao - Grotele Mogao reprezinta un sistem de 492 de temple, aflat la 25 de kilometri sud-est de centrul orasului Dunhuang, o oaza strategica situata la intersectia cu Drumul Matasii. Grotele contin exemple dintre cele mai reprezentative ale artei budiste, care se intind pe o perioada de aproximativ 1000 de ani. Constructia grotelor budiste a inceput in anul 366 e.n., ele fiind initial locuri pentru a depozita manuscrise si opere de arta. Impreuna cu grotele Longmen si Yungang, Mogao sunt unele dintre cele mai faimoase trei temple stravechi, sapate in stanca, din  China.
  • Pudong Skyline - Pudong este un cartier din Shanghai, aflat pe malul estic al raului Huangpu, care s-a dezvoltat drept centru financiar si comercial al Chinei. Orizontul este strajuit aici de zgarie nori mareti, care au aparut pe locul unde acum 20 de ani existau in majoritate numai terenuri agricole. Printre constructiile gigantice se numara Turnul Perla Orientului, Centrul Financiar, cladirea Jin Mao si Turnul Shanghai.

rezervari online grecia