Bansko

Bansko
Nu am gasit oferte in aceasta regiune

Statiunea Bansko este situata la poalele Muntilor Pirin, la apoximativ 160 km de Sofia si la 530 km de Bucuresti. Altitudinea medie a statiunii este de 930 metri dar domeniul schiabil ce porneste din statiune ajunge pana aproape de 2600 metri.

 

Bansko a fost denumit de catre jurnalistii straini in 2007 "Capitala statiunilor de iarna din Europa de Est" sau "Statiunea de iarna cu cea mai rapida dezvoltare din Europa".

Un lucru e clar - datorita dezvoltarii enorme din ultimii ani, Bansko s-a metamorfozat din satucul cu locuri de cazare pe la "gazde" - in statiunea de iarna numarul unu din Bulgaria.
Astazi vechiul sat Bansko a devenit centrul istoric al statiunii, avand case cu arhitectura balcanica, multe din cladiri adapostind mici afaceri de familie - pensiuni, magazine de suveniruri, taverne, restaurante. In jurul centrului au crescut in ultimii ani sute de vile, hoteluri si aparthoteluri cele mai multe avand minim 3 sau 4 stele, ajungand in iarna anilor 2008 - 2009 la 14.000 paturi de cazare fara a socoti nenumaratele hoteluri care s-au mai deschis peste vara precum si cele care sunt aproape gata. 
In zonele noi construite, mai puteti da peste drumuri inca neasfaltate dar acolo veti gasi si hotelurile cele mai noi, toate cu centre de wellnes si spa.

 

Peisajul  Cu ce seamana peisajul de la Bansko? O depresiunea ca o campie, inconjurata de cei mai inalti multi ai Bulgariei: Muntii Pirin in marginea sudica a statiunii, Muntii Rila la cativa km nord de statiune - ambii cu varfuri de peste 2900 metri. La est, Muntii Rodopi - cu inaltimi de peste 2100 metri. Raul Razlog desparte acum zona veche a orasului de parcarea imensa de la telegondola. De-a lungul raului, incepe partia, cu o panta perfecta pentru invatacei intr-ale schiului. Mai sus, peisajul se schimba si va da impresia ca sunteti in Alpi.

 

Siguranta in Bansko si Bulgaria  Bansko este in general o statiune sigura. Localnicii au realizat importanta turistilor si fiind ospitalieri din fire, vor face tot posibilul sa va simtiti bine.

rezervari online grecia