Tanzania

Tanzania
Nu am gasit oferte in aceasta regiune

Tanzania, oficial Republica Unită a Tanzaniei, este o țară în estul Africii care este mărginită de Kenya și Uganda în nord, Ruanda, Burundi și Republica Democrată Congo în vest și Zambia, Malawi și Mozambic în sud. În partea de est este mărginită de Oceanul Indian. Denumirea țării provine de la combinația dintre Tanganika, care este teritoriul principal, și Zanzibar, țărmul arhipelagului. Cele două foste colonii britanice unite în 1964, au format Republica Unită Tanganika și a Zanzibarului, care în același an a fost redenumită Republica Unită a Tanzaniei. În 1996 oficialitățile guvernamentale au fost transferate din Dar es Salaam la Dodoma, care a devenit astfel capitala politică a țării. Însă, Dar es Salaam rămâne principalul centru comercial.

Platourile sunt acoperite de savane vaste, uscate, parțial cu o vegetație asemănătoare ierbii, și de pâlcuri de copaci, ca și de tufișuri țepoaste, dar suculente . Acacia având coroana caracteristică sub formă de umbrelă, este marcă a savanei, alături de faimosul baobab, care s-a adaptat climatului secetos. În timpul sezonului ploios savana uscată se transformă într-un peisaj înverzit, în plină înflorire. Pădurea uscată este situată în vestul și sudul Tanzaniei, caracterizată de un climat secetos. Ea face loc treptat densei păduri tropicale umede de pe versanți. Coasta este acoperită de mangrove, mai ales la gurile râurilor. În afară de acestea, zona este dominată de palmieri care produc nuci de cocos și de plantații de acaju și de sisal.

Tanzania este împărțită în 26 de regiuni (mkoa) , 21 aflându-se pe continent și 6 în Zanzibar (3 în Unguja și 2 în Pemba). 

Daca ajungeti in Tanzaia puteti vizita: Muzeul National din Dar Es Salam, Catedrala Sfantului Iosif, Gradina Botanica din Dar Es Salaam, Ruinele orasului Dar Es Salaam.

Cetățenii români care doresc să călătorească în Republica Unită Tanzania nu au nevoie de viză pentru o perioadă de 90 de zile.Totodată, pentru a putea intra pe teritoriul Republicii Unite Tanzania, cetăţenii români trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:să deţină un paşaport valabil pentru o perioadă de minim şase luni de la data intrării în ţară;paşaportul să conţină minim o filă liberă;să prezinte dovada cazării;să facă dovada deţinerii de resurse financiare (ex: extras de cont, carte de credit, cec-uri de călătorie etc.), bilet de întoarcere;să deţină  carnet de vaccinări împotriva Febrei Galbene. 

Se recomandă ferm încheierea unor asigurări de călătorie, medicale și de viață, dacă doriți să călătoriți în Republica Unită Tanzania.Sistemul medical din Republica Unită Tanzania este compus din: sistemul de stat și celprivat. Asistența medicală privată oferă condiţii de calitate, la un nivel adecvat de performanță. 

Se recomandată, totodată, vaccinarea împotriva febrei tifoide, hepatitei A şi B, difteriei şi poliomielitei.

Malaria este destul de răspândită în Republica Unită Tanzania. 

Vă recomandăm să procuraţi din timp, înainte de călătorie, un kit-medical împotriva malariei şi să utilizaţi măsuri contra ţânțarilor, cum ar fi: spray-uri,  plase sau aparate electrice.

Transportul substanțelor halucinogene sau  a stupefiantelor este considerată infracțiune deosebit de gravă împotriva statului și se pedepsește cu închisoarea.

Este interzisă intrarea/ ieşirea (de) pe teritoriul Republicii Unite Tanzania cu o sumă mai mare de  10.000 USD;

De asemenea, se interzice, la intrarea/ ieşirea din acest stat, transportul bunurilor de proveniență animală: fildeș, piele, gheare, colți etc.

Animalele de companie trebuie să fie vaccinate împotriva rabiei, iar proprietarul trebuie să fie în posesia unui pașaport internațional de călătorie pentru animalul său de companie.

 

 

rezervari online grecia