Peru

Nu am gasit oferte in aceasta regiune

Peru, oficial Republica Peru este situata in vestul Americii de Sud. Este invecinata cu Ecuador si Columbia in nord, cu Brazilia la est, cu Bolivia la sud-est, cu Chile la sud si are iesire in partea vestica la Oceanul Pacific. Aceasta cuprinde trei mari unitati geografice: campia de coasta, o fasie ingusta de terenuri joase cu aspect desertic si Sierra, alcatuita din lanturile muntoase ale Muntilor Anzi cu altitudini de peste 4000 m. Peru este a treia mare natiune a Americii de Sud, un amestec multietnic incantator si variat, ata de amplu incat sunt omologate pe langa limba spaniola (castellano), dialectele Aymara si Quechua. Istoria sa incepe cu mult inaintea venirii spaniolilor condusi de Francisco Pizarro in 1532. Contrastele si complexitatea acestei tari se regasesc si in biodiversitatea sa: din muntii Anzi izvoraste fluviul Amazon, cel mai mare ca debit de apa din lume, iar in partea de sud a tarii se intinde una dintre cele mai secetoasa regiuni de pe glob, Arica. Partea de nord a coastei este preferata localnicilor pentru vacanta de vara si ofera plaje, clima placuta si paduri de mangrove. Partea centrala si de sud a coastei este un mare desert si aici veti gasi orase imense – cum este Lima – si ramasite ale misterioaselor civilizatii antice – dintre care Paracas si Nazca sunt cele mai cunoscute. Intreaga zona este un desert, localizat intre oceanul Pacific si crestele Anzilor. Coasta centrala si de sud are ca oras principal Lima, poarta de intrare in Peru pentru majoritatea turistilor. Imbina cartiere intinse, cu case de un etaj sau maxim doua, la fel de gri ca desertul, cu zone turistice pline de zgarie-nori si firmele luminoase ale celor mai cunoscute marci mondiale. Orice oras din Europa s-ar mandri cu faleza din Miraflores unde sporturile sunt stapane: se poate face surf (in ocean), fotbal si volei (pe plaja), parapanta (pe marginea coastei) sau tenis si skateboarding (in zonele amenajate pe faleza superioara).

Dincolo de sporturi insa, Lima, si in special cartierul preferat de turisti Miraflores, este zona ideala pentru a-ti trage sufletul dupa un tur prin America de Sud.
Nu va trebui sa stai cu ochii pe camera foto sau pe telefon, are toate serviciile de care ai nevoie – frizerii, spalatorii de haine, supermarketuri, mall-uri si agentii de turism –  si e una dintre cele mai sigure de pe continent. Nu e ieftin, insa – vei gasi preturile la fel de piperate ca in vestul Europei , dar merita. Datorita dimensiunii tarii si a diferentelor de altitudine dintre coasta si varfurile Anzilor, clima in Peru este la fel de variata, depinzand mult de influenta lantului muntos andin si de curentul rece Humboldt, ce vine catre coasta din largul Oceanului Pacific.

In general, in zona coastei clima este sub-tropicala, arida, cu foarte putine precipitatii. In zona Anzilor, vremea este cu doua anotimpuri: unul ploios in vara (vara lor fiind intre decembrie si februarie) si unul secetos in iarna. Zona Amazonului are o clima umeda, calda, cu ploi tot timpul anului, cu o mica bresa uscata in iulie si august. Temperaturile variaza intre zi si noapte destul de mult, mai ales in zona desertica si in zona Anzilor, cand e iarna.
Partea buna este ca in Peru te poti duce oricand si alege ce activitati vrei sa faci! Nu e cel mai fericit lucru sa alegi Inca Trail in sezonul umed, dar pentru sandboarding in desert, chiar nu conteaza ce se intampla in Anzi!

Atracții turistice: Machu Picchu, Saksaywaman, Qurikancha, Monastery of San Francisco, Lima, Moray, Catedrala Cusco, Huaca Pucllana

Condiţii de intrare şi regim de şedere

Cetăţenii români pot călătorii în Republica Peru în scop turistic fără viză şi pot rămâne până la 183 de zile. La sosirea în acest stat autorităţile competente acordă 90 de zile pentru toţi turiştii care provin dintr-un stat membru al Uniunii Europene, dar, această perioadă poate fi extinsă până la 183 de zile la solicitarea celor interesaţi.

De asemenea, începând cu data de 11 februarie 2016, scutirea de viză de intrare de scurtă şedere în acest stat se aplică şi următoarelor categorii de persoane: studenţi, oameni de afaceri şi jurnalişti. Recomandăm turiştilor români să insiste pentru înscrierea în paşaport a perioadei efective de şedere la intrarea în Peru.

De asemenea cetăţenii români sunt sfătuiţi să păstreze cu mare grijă formularele completate la intrarea în ţară deoarece se solicită la ieşirea din Peru. Lipsa acestora poate duce la amânarea plecărilor până se întreprind demersurile necesare stabilirii datei exacte de intrare în această ţară prin verificări în bazele lor de date. 

Pentru detalii referitoare la regimul vizelor de intrare în Peru vă recomandăm consultarea informaţiilor cuprinse pe pagina web a Ministerului Relaţiilor Externe din Peru –http://www.rree.gob.pe/.

Informaţii utile: Serviciul de Protecţie a Turismului din Peru. Linia funcţionează permanent şi dispune de personal specializat. Turiştii se pot adresa pentru orice situaţie de urgenţă. Telefon: 0051(1) 421.12.27. 

Este necesară prudenţă din partea turiştilor care vor să viziteze puncte de interes aflate la altitudini de peste 3.000 de metri. Acomodarea la asemenea altitudini se face în funcţie de condiţia fizică, vârsta şi capacitatea de adaptare a fiecăruia. 

Cetăţenii români sunt sfătuiţi cu insistenţă să îşi încheie o asigurare de călătorie, medicală şi de viaţă!

Unităţile medicale peruane care acceptă asigurări medicale şi de călătorie încheiate în străinătate sunt:

 • Clinica Ricardo Palma (toate specialităţile), Av. Javier Prado Este 1066, San Isidro, telefon: 0051(1)-224.22.24,
 • Clinica Anglo-Americană (toate specialităţile), Av. Alfredo Salazar 350, San Isidro, telefon: 0051(1)-712.30.00.

Vă recomandăm vaccinarea împotriva febrei galbene, febrei dengue şi a malariei cu cel puţin zece zile înaintea începerii călătoriei, mai ales în cazul celor care călătoresc în partea de nord şi în regiunea amazonică a ţării.

La sosirea pe aeroportul internaţional Jorge Chavez nu se solicită carnetul de vaccinuri.

Pentru informaţii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate, vă recomandăm să vă adresaţi Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Cetăţenii români care se află pe teritoriul acestui stat sunt sfătuiţi să respecte următoarele recomandări:

 • Să evite orice deplasare pe timpul nopţii, indiferent de regiunea în care se află, locurile aglomerate, demonstraţiile, precum şi deplasarea în zone izolate ale ţării.
 • Să păstreze în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit şi să nu le expună în mod vizibil asupra lor sau în maşini.
 • Să-şi asigure maşinile cu sisteme de alarmă.
 • Să nu accepte supravegherea sau transportul unor bagaje ale altor persoane, deoarece acestea pot conţine droguri.
 • Să evite deplasările cu autobuze între oraşe, pe timpul nopţii.
 • Să recurgă la operatori turistici acreditaţi şi să nu se îndepărteze de grupul turistic.
 • Să respecte anunţurile sau recomandările autorităţilor locale!
 • Vă recomandăm să folosiţi taxiuri numai cu o comandă telefonică transmisă în prealabil. Nu este indicat să fie utilizate în nicio situaţie taxiurile oprite pe stradă îndeosebi pe timpul nopţii. Trebuie evitate taxiurile ilegale şi contactele cu persoane necunoscute. În cazul folosirii serviciilor de taxi este recomandat să nu fiţi singurul pasager al vehiculului, şi să fiţi însoţiţi de alte persoane cunoscute.

Regulamentul vamal peruan interzice:

 • Ieşirea din ţară cu obiecte din patrimoniul cultural naţional (ceramică, ţesături, obiecte din aur şi argint). Copiile de pe astfel de obiecte pot fi exportate doar cu acordul Institutului Naţional de Cultură.
 • Scoaterea din ţară a bijuteriilor din aur şi argint cu o valoare mai mare de 2.000 $.
 • Exemplare din flora şi fauna protejate.

În Peru pot fi introduse fără taxe: un aparat de fotografiat, o cameră video, un laptop, o maşină de scris manuală sau electrică, un aparat de radio sau casetofon, cu sursă proprie de alimentare, un instrument muzical, maximum zece compact discuri sau casete audio/video.

Limitele cantitative pentru introducerea anumitor produse sunt:

 • 3 litri de alcool
 • 20 de pachete de ţigări
 • diverse articole de uz personal şi cadouri, în limita sumei de 300 $ şi care nu sunt destinate comercializării.

Turiştii români pot intra în Peru cu echipamente destinate sporturilor de aventură doar pe baza unei declaraţii de import temporar.

Pentru armele de foc şi muniţia aferentă, destinate autoapărării sau practicării sporturilor, este necesară obţinerea licenţei aferente de la Direcţia de Control a Armelor, Muniţiilor şi Explozibililor de Uz Civil din Lima, iar în afara capitalei de la comandamentele Gărzii Civile. Persoanele care au arme de vânătoare sunt obligate să le prezinte Gărzii Civile, Poliţiei, Gărzii Republicane sau posturilor militare, la cerere, însoţite de licenţele necesare.

Se interzice cu desăvârşire introducerea şi scoaterea din ţară a drogurilor şi a produselor destinate preparării acestora. Este permisă intrarea cu medicamente de uz personal.

În Peru este permisă intrarea cu animale de companie (câini şi pisici), dacă acestea au certificate de origine şi de sănătate emise de autorităţile române recunoscute în Peru. Aceste documente trebuie să conţină datele de identificare ale proprietarilor şi animalelor şi să ateste că animalele sunt sănătoase şi vaccinate antirabic. Certificatele trebuie să fie avizate de consulul peruan care va solicita permisul zoo-sanitar de la Direcţia de Producţie Animală.

 

 rezervari online grecia