Mexic

Mexic

Aflat in extremitatea sudica a Amercii de Nord, Mexicul este marginit la nord de Statele Unite, la nord-vest de Golful California, la vest de Pacific, la sud de Guatemala si Belize, iar la est este Golful Mexic si Caraibe.

Temperatura in luna decembrie este de 29 grade Celsius, ianuarie 27 grade Celsius si februarie 27 grade Celsius.

Mexicul este binecuvantat cu litoral atat la Atlantic cat si la Pacific, cu nu mai putin de 450 de plaje, dintre care multe sunt virgine. A merge la plaja in Mexic nu inseamna doar a sta ore in sir pe un sezlong la soare sub umbra unui palmier, ci si surfing, scuba diving sau snorkeling.

Mexic este locul ideal pentru luna de miere, escapade romatice, vacante in familie si practicarea de sporturi acvatice.

In ceea ce priveste clima, Mexicul este o tara mare si diversificata din punct de vedere geografic, iar microclimatele sunt dictate de altitudine si latitudine. Din iunie pana in octombrie este sezonul umed, iar sezonul de varf dureza din noiembrie pana la sfarsitul lunii aprilie. Climatul este tropical umed, cu temperaturi medii anuale de 28 de grade Celsius.

Cum teritoriul Mexicului este foarte mare, clima variaza de la o regiune la alta. Cea mai buna perioada de a calatori in Riviera Maya si Cancun este din luna noiembrie pana in aprilie. Sezonul ploios incepe in luna mai si dureaza pana in luna octombrie. Perioada uraganelor se desfasoara uneori, in perioada de vara iunie-iulie.

De ce alegeti Mexic? Uitati cateva motive: plajele cu nisipul fin si apa limpede, atractiile culturale si istorice, scuba-diving si snorkeling'Cenote Dos Ojos', ruinele mayase de la Tulum, Coba, El Rey si Chichen Itza,centrul ecologic Akumal, eco-parcul Punta Venado, pesterile din parcul Xel Ha.

Bucataria mexicana este o bucatarie picanta cu multe retete ce includ chili. Ingredientul secret este porumbul care se foloseste si in prepararea cunoscutei tortilla. A nu se rata celebrul tacos, preparat din carne de porc fripta, ananas si condimente. Tequila este o bautura mexicana prin excelenta, regasita in cocktailuri ca Margherita sau Daiquiri. Bucataria mexicana este celebra in intreaga lume, in primul rand datorita celebrelor 'tacos' si 'guacamole', iar excentricii sau curajosii pot gusta chiar si lacustele prajite.

In momentul in care ati ajuns in Mexic trebuie sa vizitati parcul Xcaret, unul dintre locurile in care poti descoperi cultura Maya. Un alt loc minunat al Mexicului este Chichen Itza. Aici puteti vizita una dintre cele mai celebre locatii din Peninsula Yucatan; se poate face traseul unei ceremonii rutualice antice. Rezervatia naturala Kanthenah este un loc ce nu trebuie ratat in momentul in care ati ajuns in Mexic. Una dintre Mununile Lumii Naturale este orasul Tulum si se gasesc in minunatul Mexic. Inca o vizita frumoasa pe care o puteti face in Mexic este Insula Femeilor ( Isla Mujeres).

rezervari online grecia