Maldive

Maldive
Nu am gasit oferte in aceasta regiune

Raiul coboara pe pamant si in aceste fasii de pamant luxuriante si indepartate, fiecare cu propriul recif de corali. 'Adevarata gradina magica' este lumea din adancuri, viata subacvatica, recunoscuta foarte bine de iubitorii de scufundari.

In majoritatea timpului vremea este calda si umeda, si chiar in timpul sezonului uscat din decembrie-martie, cand musonul poate atinge insulele ecuatoriale, cerul ramane senin si apa calma. Insulele Maldive, indiferent de anotimp, sunt pe pozitii fruntase in topul celor mai cautate destinatii pentru luna de miere. De mentionat este faptul ca orice activitate alege calatorul, fie ca este kitesurf, scufundari, surf, inot etc, 'mintea se odihneste, iar sufletul renaste!'

Capitala Male, centru comercial educational si de afacrei al arhipelagului, este situata in mijlocul lantului de atoli. Male se numara, cu siguranta, printre cele mai mici capitale ale lumii, atat ca dimensiune, cat si ca numar de locuitori. Spre deosebire de celalalte insule, Male este un oras al cladirilor inalte si al drumurilor pavate. Din punct de vedere arhitectural, Centrul Islamic este cel mai reprezentativ loc din Male. In timp ce ne apropiem de oras, putem vedea din orice punct spectaculos dom auriu dominand cerul in toata splendoarea sa. Cladirea simbilizeaza importanta religiei islamice in jurul careia au gravitat timp de secole toate aspectele vietii.

Muzeul National este gazduit in Palatul sultanului sau mai exact in gradina palatului si este o cladire in stil colonial Edwardian cu trei etaje.

Economia insulelor Maldive se bazeaza in special pe tursim. Asadar, chiar daca industria hoteliera este relativ noua, datand din anii '70, '90 din cele 200 mici insule sunt recunoscute pentru turismul de lux si tratamentele spa.

Arhipelagul este localizat aproximativ la 700 km sud-vest de Sri Lanka si se intinde de la nord la sud pe o lungime de 820 km. Insulele Maldive, din punct de vedere geografic, sunt cel mai mic stat asiatic in ceea ce priveste populatia si suprafata. Din totalul de 1.190 de insule, nu mai mult de 200 sunt locuite. Din restul de insule, 87 sunt resorturi turistice, iar restul sunt nelocuite, unele din ele fiind utilizate pentru diferite acivitati agricole. Acestea imbraca o mare varietate de forme: semiluna, inima sau aproape circulara.

Din punct de vedere climatic, Insula Maldive are un climat tropical cu temperaturi ridicate pe tot parcursul anului si cu o durata mare de stralucire a soarelui. Cea mai calda luna este aprilie si cea mai rece decembrie. Clima este influentata in mare parte de musoni. Temperaturile nu depasesc 31 grade Celsius si nu coboara sub 25 de garde Celsius chiar si in luna decembrie. Maldive are doua sezoane: uscat-din ianuarie pana in martie si un sezon umed, din mai pana in noiembrie.

In ceea ce priveste gastronomia, in Male, vei gasi restaurante in care se serveste atat mancare locala cat si internationala. Pestele si fructele de mare proaspete se gasesc din belsug pe insula, iar restul ingredientelor necesare sunt importate. Restaurante exista si pe insule resort, iar numarul lor variaza, in principal, in functie de marimea insulei. In Maldive, singurele baruri existente sunt cele din resorturi. Aici veti gasi un numar imens de bauturi alcoolice si non alcoolice, de obicei la preturi foarte mari. Este important de stiut ca localnicii nu beau deloc alcool. Din acest motiv nu vei gasi baruri in insule in afara de hoteluri. Tonul, caracatita si pestele sabie sunt in topul preferintelor localnicilor. Alt preparat traditional este kvaabu. Dintre bauturi, preferatele localnicilor sunt sai si raa. Sai este un fel de ceai, iar raa este o bautura obtinuta din Frunze de palmier, uneori lasata sa fermenteze.

Cateva motive pentru care sa alegi Maldive: plajele surprinzatoare, caleidoscopul de culori marine si terestre si pecii deosebite precum testoasele uriase, delfinii si rechinii, serviciile spa, atractiile culturale precum palatul Prezidenetial si parcul Sultanului, fenomenukk natural nocturn care face ca apa oceanului sa para iluminata din interior.

rezervari online grecia