Jamaica

Jamaica
Nu am gasit oferte in aceasta regiune

Jamaica este o țară insulară din Marea Caraibilor, și a treia cea mai mare insulă din Antilele Mari. Jamaica este un stat situat între America Centrală si America de Sud (Arhipelagul Antilelor Mari). Relieful Jamaicăi este constituit, în cea mai mare parte, dintr-un podiș calcaros, mărginit de culmi muntoase în nord și est (altitudinea maximă: 2.256 m - vârful Blue Mountain) și de câmpii litorale în sud și vest.

Flora statului Jamaica este reprezentată, în mare parte, de vegetația montană și de savană. 19% din întreaga suprafață a Jamaicăi este ocupată de pădurile tropicale, care cuprind sute de specii de amfibieni , reptile, păsări, un număr redus de mamifere, plante ierboase, arbuști și arbori.

Economia Jamaicăi este bazată pe exploatări miniere, agricultură și turism.

Plaje idilice, nisip alb si blumuri tropicale, varfuri de munte pe fundal albastru,  peisaje de revolta intre rosu, auriu si verde, intr-un cuvant Jamaica. Renumit ca locul nasterii lui Bob Marley, reggae-ul ramane centrul muzical al insulei, iar orezul, mazarea, romul, cafeaua si criket-ul sunt mandriile locale.
Facilitatile excelente si atractiile turistice variaza de la parcuri pline cu frunze multicolore, pana la orase coloniale. De la nisipuri fine, viata de noapte, restaurante deosebite si pana la terenuri de golf, Jamaica are tot ce poate cere un turist.

Jamaica e înconjurată de munţi înalţi iar peisajul său e format din jungle dese şi verzi, flori şi plante exotice, pajişti şi văi pitoresti, cascade, recifuri de corali, păduri tropicale şi plaje întinse.

In Jamaica puteti vizita:

Gradinile Castleton
Gradina botanica la numai 20 de minute de Kingston infiintata in 1862, dispune de 15 acri de teren impartit in doua de drumul principal si inconjurati de un rau. Se remarca prin anumite specii de palmieri si alti copati exotici.

Parcul Maritim Montego Bay
Acest parc este o aventura educationala despre ocean si fiintele care-l populeaza. Este primul parc national din Jamaica si simpla ideea de a fi complet sub apa il face o excursie fascinanta pentru toate varstele. Zeci de specii de pesti troficali sau recifi de corali in mediul lor natural.

Statuia lui Bob Marley
O oportunitate pentru o fotografie interesanta. Demna de o vizita, statuia lui Bob Marley intampina vizitatorii parcului Independentei din Kingston. Daca vizitati Kingston-ul acest parc si statuia de la intrare merita vizitata cu siguranta.
Domul
Aceasta structura neobisnuita este situata in capitala turistica, Montego Bay. Structura din caramida galbena, atrage atentia turistilor in mod normal datorita amplasarii sale iar la baza, domul are o serie de usi ovale care insa sunt inchise.
Trench Town
Trench Town a fost casa lui Bob Marley si Peter Tosh. Candva era foarte placut sa locuiesti in acest cartier. In prezent a fost destul de afectat de nelinistile politice. Este un loc interesant de vizitat pentru a vedea cum traiesc jamaicanii.
Casa Regelui
Resedinta oficiala a guvernatorului general al Jamaicai este un exemplu perfect de arhitectura si mostenire istorica jamaicana. Pentru a vizita resedinta este nevoie de o permisiune scrisa obtinuta in avans iar intrarea este gratuita.

Majoritate populatiei este africana, dar intalnesti si numerosi europeni si asiatici stabiliti in aceste zone. Limba oficiala este engleza, deci nu vei intalni niciun fel de probleme de comunicare; “patois” este dialectal conventional utilizat.Indiferent de perioada anului in care alegeti sa mergeti, temperatura este destul de ridicata, variatiile de la un anotimp la altul fiind destul de scazute. Sezonul de varf in este intre 15 decembrie si 15 aprilie, atunci se intalnesc cele mai ridicate temperturi si este considerate perioada optima pentru petrecerea timpului liber. Cea mai putin costisitoare perioada este august-octombrie, este extra-sezon, o perioada cu uragane si furtuni puternice; de amintit este faptul ca  recent cele mai multe complexuri turistice din zona ofera asa numita “garantie de uragane” prin care garanteaza returnarea costurilor seriviciilor oferite in caz de vreme neprielnica

In momentul in care ati ajuns in Jamaica va puteti bucura de Coasta de nord, recunoscuta pentru shopping, aici fiind amplasate cele mai luxoase resorturi turistice. Aici te poti bucura de cele mai savuroase mese, tipice jamaicane dar si de un mediul cosmopolit; Parcul de agreement Hollywell – una dintre cele mai ascunse bogatii naturale din Jamaica, perfect pentru iubitorii atractiilor eco-turistice. Situata la o altitudine de se gaseste aici o imbinare perfecta de vegetatie tropicala; Rasaritul de pe Plaja de la Negril, una dintre cele mai frumoase plaje din Jamaica, recunoscuta prin nisipul alb si cel mai frumos rasarit din lume, magie pura. 

rezervari online grecia