Bonaire

Bonaire
Nu am gasit oferte in aceasta regiune

Insula Bonaire este o insulă în Marea Caraibilor (Antilele Olandeze). Are o suprafață de aproximativ 288 km² și o populație de aproximativ 10.000 locuitori. Cea mai importantă localitate este Kralendijk. 

Obiective turistice:

Cristoffel Park este o oaza de vegetatie, unde turisti se pot plimba, catara pe muntele existent sau face o plimbare cu bicicleta. Putin mai incolo, puteti vedea Boca Tabla, un fenomen natural ce iti ia respiratia, pesteri si mini-canioane sapate de apa marii in stanca. Atentie, valurile pot fi puternice in aceasta parte a insulei, asa ca nu depasiti zonele marcate ca si sigure.

Un pod natural a fost creat de milioanele de valuri care au sapat in bariera de corali pe tarmul estic, langa Boca Mahoe. Cu o lungime de 30 m si o inaltime de 7 m. nu este chiar a opta minune a lumii, dar nici un turist nu pierde ocazia de a se fotografia pe aceasta adevarata opera de arta a naturii.

ntre Palm Beach si Eagle Beach se intinde zona statiunilor turistice, cu peisaje superbe, cu plaje umbrite de padurile de palmieri si un adevarat arsenal al sporturilor acvatice. Nisipul este mai fin decat v-ati putea imagina, apa capata sub razele soarelui o stralucire aproape ireala, oferindu-va amintiri de neuitat. Daimari pare o adevarata oaza de verdeata in mijlocul acestui tinut in general arid, cu ferme si plantatii de cocotieri, de unde puteti inchiria un magar pentru a va indrepta pasii spre alt loc minunat, piscina naturala de la Boca Ketu.   In parcul national Arikok se afla pesterile Guadirikiri, adanci, intunecate, pline de lilieci; legenda spune ca fata sefului de trib s-a indragostit de un barbat pe care tatal sau nu l-a acceptat; acesta i-a inchis pe amnadoi in pestera si i-a lasat sa moara acolo, iar sufletele lor s-au ridicat la cer. Desi de dimensiuni modeste, ciudata formatiune vulcanica Hooiberg poate fi vazuta din toate partile insulei. Trepte sapate in acest deal cu forma conica duc pana in varf, la inaltimea de 165 m, de unde putei admira superbul peisaj, un tinut arid, dominat de cactusi, perfect pentru realizarea unui film western.

Insula Bonaire este unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale Caraibilor. A fost declarată un sanctuar marin, fiind înconjurată de un recif de corali uşor accesibil de la mal. A fost de asemenea parte a Antilelor Olandeze până în anul 2010 şi în componenţa sa intră şi o insulă foarte mică, nelocuită, situată în vest, denumită Klein Bonaire.
Poziţia sa în Caraibe îi conferă un climat arid, cu ploi puţine tot timpul anului. Este o destinaţie ideală pentru fotografii subacvatice, fiind în ultimii douăzeci de ani catalogată constant ca fiind cel mai bun loc din Arhipelag pentru scuba-diving şi snorkelling. Temperatura medie ajunge la 28 de grade Celsius, iar temperatura medie a apei atinge 26 de grade Celsius. Bonaire se situează în afara centurii de uragane a Caraibelor formând, împreună cu Aruba şi Curaçao, Insulele ABC.
Iguanele care se plimbă alene pe plajele cu nisip fin, populaţiile de flamingo roz, copacii Divi Divi renumiţi pentru forma lor interesantă, soarele prezent pe tot parcursul anului, sunt doar câteva dintre motivele pentru care trebuie să alegeti Bonaire ca următoare destinaţie de vacanţă. În Bonaire puteţi vedea şi un Sanctuar al Măgarului. Washington Slagbaai National Park, situat în nord, este o rezervaţie naturală foarte bine păstrată, iar de pe muntele Brandaris, cel mai înalt punct de pe insulă, puteţi beneficia de o vedere completă a insulei.

 Lac Bay sau Lac Cay este un alt loc special din Bonaire - paradisul windsurferilor -, iar Atlantis Beach, situată în vest este locul potrivit pentru cei pasionaţi de kitesurfing. Turismul în Bonaire nu este la fel de bine pus la punct ca cel din alte insule ale arhipelagului, dar se află într-un continuu proces de dezvoltare.

Locurile nu sunt foarte aglomerate şi există şi aici câteva staţiuni amenajate pentru turiştii în cautarea unei vacanţe liniştite, relaxante. Bonaire este mai mult decât o simplă destinaţie de vacanţă, este mai ales un loc preferat de cei care caută sa cunoască locurile mai puţin explorate de om, cei care caută aventura.

rezervari online grecia