Barbados

Barbados
Nu am gasit oferte in aceasta regiune

Insula Barbados se afla in Marea Caraibilor, la nord-est de Venezuela si este denumita “Mica Britanie”, din cauza faptului ca ani buni a fost colonie britanica. 

Ca si atractii turitice, Barbados dispune de:

Distileria Sf. Nicolae

In aceasta locatie, se organizeaza tururi pentru cei care doresc sa vada cum a evoluat romul de la aparitia sa in Barbados pana in ziua de astazi. Turul include vizitarea unei cladiri impunatoare, un conac construit in 1660 si un muzeu al romului, care expune artefacte precum: registre de sclavi sau obiecte din timpuri vechi, a unei mori mecanice si a distileriei. Cei care isi doresc sa repete experienta traita la gradinile lui Hunte se vor bucura sa afle ca si aici exista o zona verde, extraordinar de frumoasa. Nu uita sa-ti iei aparatul de fotografiat cu tine, pentru ca vei surprinde cadre minunate. Plantatia include ciresi, trestie de zahar, flori diverse si ierburi.

 In afara de acestea, complexul mai gazduieste si o serie de rigole, mahoni uriasi, culturi de varza, bumbac si foarte multe plante. Turistii pot fi lasati nesupravegheati, totusi se recomanda atentie, in special in zonele cu teren accidentat.

Fabrica de ciocolata Agapey

Barbados nu ofera doar rom si mancaruri pe baza de peste. Din punct de vedere culinar, se remarca si din privinta ciocolatei si chiar se poate spune ca este un fel de Elvetie a Caraibilor in productia de ciocolata de calitate superioara. Si de ce nu ar fi asa, cand in insula Barbados creste arborele de cacao, ingredient principal al ciocolatei? Din cacao se pot face alimente solide, cum este ciocolata, dar si lichide: lichiorul de ciocolata, ciocolata calda, ciocolata amestecata cu ardei iute(xocoatl) si multe altele.
 De-a lungul timpului, cacaoa a fost atat de apreciata in Barbados, incat s-a folosit si ca moneda de schimb. Aztecii au fost cei care in sec XIV au introdus cacaoa atat in bucataria lor, cat si in tranzactiile financiare. Scrierile vremurilor arata ca aztecii faceau comert cu cacao cu mayasii, si ca regii azteci beau ciocolata in fiecare zi. Cacaoa era extrem de pretioasa, fiind oferita ca ofranda zeilor in timpul ceremoniilor religioase si i se spunea “hrana zeilor”.
 O vizita la fabrica de ciocolata Agapey inseamna degustare de ciocolata, descoperirea istoriei ciocolatei, a beneficiilor acesteia asupra organismului uman, jocuri interactive legate de ciocolata si exemplificarea procesului de transformare a boabelor de cacao in ciocolata pura.

Golful Carlisle

In golful Carlisle, acosteaza diverse yachturi si chiar nave de dimensiuni mai mari, zona fiind un fel de Monte Carlo pentru cei bogati. De asemenea, in apropiere de mal se practica scufundari pentru cei care vor sa invete tainele acestui sport si mai in larg, scuba diving, pentru cei experimentati cu aventurile marine.
 O curiozitate pentru acest golf este ca gazduieste in adancuri epave construite special pentru a fi plasate pe fundul marii, pentru a incuraja turismul marin si dezvoltarea anumitor specii de pesti. Nu este exclus ca dimineata sa vezi in golful Carlisle oameni cu barcile deja pe apa, pregatindu-se pentru intreceri sau pescuind. De asemenea, multi turisti prefera sa-si faca incalzirea de inceput de zi pe malul golfului Carlisle, alergand, in loc sa mearga la sala de fitness.
 Dupa o zi plina de aventuri subacvatice si la suprafata Marii Caraibilor, este recomandat sa si mananci ceva specific. Ne referim aici la mancarea pe baza de peste, care se gateste cel mai bine in zona aceasta a golfului Carlisle, la Harbour Lights Beach Bar and Grill.

Croaziera cu catamaranul

Daca iti doresti sa incerci catamarane, ia in considerare Cool Runnings Barbados, care ofera croaziere zilnic la bordul unei nave luxoase, intr-o atmosfera prietenoasa. Compania garanteaza comfort, relaxare si o zi superba si plina de soare. Cool Runnings este recunoscuta in Barbados ca fiind un Rolls-Royce al excursiilor cu catamaranul.
 

rezervari online grecia