Bali

Bali
Nu am gasit oferte in aceasta regiune

Bali este o insulă mică din Indonezia, între insulele Java Sumatra și Lombok , este una dintre cele mai mari atracții turistice din lume, datorita atat calitatilor balneo-climaterice naturale imbinate cu tehnicile terapeutice traditionale de origine indiana, chinezeasca contopite in masajul balinez anti stress cat si posibilitatilor foarte variate de divertisment, ce includ surfing, scufundari, pescuit, excursii in jungla, turism cultural, etc. Are capitala la Dempasar/ Denpasar.

Bali este o insula mică, în estul insulei Java, la aprox 8 grade de ecuator, cu o suprafață de 5633 km², distanța cea mai mare fiind de 140 km în lungime, iar în lățime de 80 km.
Relieful este muntos, cu vârfuri care ating peste 2000 de metri în cazul lanțului muntos din centrul insulei, unde se află și vulcanul Agung (3142 m). Din cauza naturii vulcanice, fertilitatea este exceptională, iar irigațiile naturale provenite din acești munți, sub formă de cascade, ajută la agricultura în special la cultura orezului. Cele mai multe terase de plantații de orez sunt în centrul și sudul insulei. În nord se găsesc mari plantații de cafea. Există totuși și zone aride în jurul vulcanului Agung, iar peninsula Bukit și insula Nusa Penida sunt mai puțin cultivate și populate din cauza lipsei apei.
Bali este înconjurată la nord de Marea Java, iar la sud de Oceanul Indian, la vest de strâmtoarea Bali care face legătura cu insula Java, iar la est, de strâmtoarea Lombok, care face legătura cu insula Lombok.
Înainte de a fi descoperită de turiști, arta balineză nu era apreciată ca fiind un lucru aparte. Aceștia sculptau sau pictau doar pentru a-și petrece timpul, sau pentru că ei considerau aceste lucruri ca făcând parte din viața de zi cu zi. Dar în zilele noastre acest lucru nu mai este valabil, dovada fiind abundența de magazine și galerii de arta care se găsesc acum în Bali. Exista păreri conform cărora arta balineză întrece prin nivelul de finețe și complexitate arta din oricare altă parte a lumii. Mai ales batikul și ikatul care sunt facute manual în culori vii și forme unice, sau sculpturile în lemn de tec de la statuete până la porți mari de temple, arhitectura templelor hinduse sau a statuetelor idolilor venerați, piramidele de fructe sau de legume pe care le confeționează balinezii. Toate aceste lucruri au un mai mare farmec atunci cand sunt insoțite de ritualuri. Specifice sunt ritualurile de înmormântare care sunt făcute cu cel mai mare fast, munca pentru construirea imenselor sarcofage funerare sculptate în lemn și împodobite cu flori și care apoi sunt aprinse, fiind impresionantă.
Se mai găsesc și alte lucruri care sunt semnificative mai mult prin tradiție si credință, ca de exemplu keris, un pumnal cu mare valoare spirituală, și care se spune că are forțe magice. Confecționarea lui cere multă atenție, și apoi în fiecare an se curăță și se îmbălsămează într-un ritual specific.
La fel și teatrul wayang are o însemnătate spirituală, arătând lupta binelui cu răul. Muzica gamelan în Bali este diferită de cea din celelalte regiuni ale Indoneziei, și acompaniază teatrele și dansurile balineze.
Dansurile sunt de foarte multe feluri, dansate în fiecare zi, acesta fiind una dintre cele mai frumoase atracții, dar specifice sunt acele dansuri în care actorii dansează în stare de transă.

Atracții turistice din Bali sunt urmatoarele: Apusul de soare la Templul Tanah Lot; Templul Taman Ayun; Templul Sadha Kapal;Templul Uluwatu;O vizita la Centrul de Arta si Muzeul de pictura din Ubud;Surf pe creasta unui val în Uluwatu; Atelierele de prelucrare ale argintului si aurului cu magazinele proprii de prezentare si vânzare din Celuk; O vizita la atelierul – studio al celui mai important designer indonezian Nyoman Suradnya, renumit prin tehnica sa unica de imprimare a vestitului material textil Batik; O vizita la Centrul de sculptura din Mas va ofera posibilitatea negocierii pretului obiectelor pe care doriti sa le achizitionati. Aici se sculpteaza în lemn pretios; de tec, mahon, lemnul crocodilului…Incursiune spre muntele Kintamani;Vestitele orezarii în terase; Rafting pe râul Ayung;Croaziere în insulele învecinate: ex. I-la Lembogan; Parcuri: West Bali National Park, Bali Bird Park, Butterfly Park, 

rezervari online grecia