Bahamas

Bahamas
Nu am gasit oferte in aceasta regiune

Bahamas, oficial Comunitatea Bahamas, este o țară insulară în arhipelagul Lucayan ce constă din mai mult de 700 de insule și atoli din Oceanul Atlantic; în nordul Cubei, și regiunii Hispaniola ; nord-vest de Insulele Turks și Caicos și sud-est de statul american Florida. Capitala se află la Nassau, pe insula New Providence locul în care încep visurile şi se sfârşeşte realitatea... Binecuvântat cu o locaţie perfectă, condiţiile climatice ideale, ape cristaline de culoarea smaraldului, plaje cu nisip de culoarea perlelor şi resorturi turistice luxoase, arhipelagul Bahamas este un paradis tropical, o destinaţie perfectă pentru toată lumea, de la cuplurile din luna de miere, până la famiilile însoţite de copii sau călătorii singuratici în căutare de companie. Indiferent de ce aţi planifica să faceţi aici, veţi găsi acel colţ special de lume într-una dintre insule, fiecare cu personalitatea ei, facând din vacanţa voastră obiectul unor amintiri memorabile.

Răspândite pe o suprafaţă totală de peste 250.000 kmp, arhipelagul Bahamas este compus din aproximativ 700 de insule şi încă 2400 de grinduri formate prin ridicarea coralilor la suprafaţa mării, ocupând o suprafaţă de uscat de aproape 15.000 kmp cu o populaţie de aproximativ 350.000 de locuitori. Apa mării din jurul insulelor este una dintre cele mai limpezi din lume, cu o vizibilitate în adâncime de 70 de metri. Insulele din Bahamas pot fi împărţite în mai multe categorii din punct de vedere al vegetaţiei sau a reliefului pe care îl prezintă, de la pădurile de pini la plantaţii luxuriante, terenuri aride plate sau peşteri adâncite în rocile calcaroase.
Micuţul stat insular dispune şi de a treia cea mai mare barieră de corali din lume. Principalele insule sunt Grand Bahama (a patra ca dimensiuni) şi fantastica New Providence - locul unde găsim capitala Nassau - şi Insula Paradisului. Resorturi turistice exclusiviste puteti găsi şi în Andros, San Salvador, Insulele Berry, Bimini sau Insula Cat (Insula Pisicii). Nassau este capitala statului, beneficiind de o climă caldă, o atmosferă pestriţă, viu colorată, hoteluri superbe şi un şarm colonial moştenit din vremurile de mult apuse.

In Bahamas aveti posibilitata sa vizitati:

1. Muzeul Piratilor
Acest muzeu intrigant si interactiv se afla in centrul orasului Nassau si ofera celor care ii trec pragul o privire introspectiva, realista asupra modului de viata al piratilor de odinioara, care au pus stapanire pe Insulele Caraibe in secolul 18. Este un loc ideal pentru cei care vor sa faca o calatorie in timp si sa experimenteze pe propria piele teroarea piratilor.

2. Atlantis Paradise
Aceasta statiune faimoasa se afla pe Insula Paradisului, pe tarmul capitalei Nassau. Ea este una dintre cele mai populare locatii din Caraibe, aici aflandu-se un parc acvatic si un cazino. Statiunea atrage nume de top din industria artistica mondiala, precum cantareata Katy Perry si Michael Jackson, pe vremea cand acesta traia, dar si Jerry Seinfeld.

3. Scarile reginei
Aceasta este una dintre locatiile cele mai vizitate din Nassau. Scarile reginei sunt de fapt 63 de trepte din piatra, care au fost construite de catre sclavi la sfarsitul anilor 1700. Constructia are o inaltime de 31 de metri si a fost numita Scarile reginei in onoarea Reginei Victoria a Marii Britanii. Ele duc pana la Fortul Fincastle, alta atractie turistica din Bahamas.

4. Strada Bay
Strada Bay se afla aproape de Piata Straw din Nassau. Este cea mai populara zona pentru cumparaturi din Bahamas si nu vei avea nicio problema sa gasesti aici marci de top precum Fendi si Gucci. Strada se remarca prin arhitectura sa minunata, care poarta amprenta influentei coloniilor britanice.
5. Festivalul Junkanoo
Sarbatoarea Junkanoo este adesea comparata cu Carnavalul de la Rio si cu sarbatoarea Mardi Gras din New Orleans. Acesta este un festival stradal care se desfasoara anual si care omagiaza cultura, mancarea, dansul, muzica si costumele din partea locului. Festivalul are un impact atat de puternic in randul vizitatorilor si al localnicilor deopotriva, incat este organizat de doua ori pe an. Versiunea sa principala are loc spre sfarsitul lunii decembrie, iar cea mai mica se tine de obicei in data de 10 iulie. Aici este locul ideal pentru a te bucura de cultura afro-caraibiana din zona.

6. Piata Straw
Aceasta piata in aer liber se organizeaza in centrul orasului Nassau, aproape de Strada Bay. Cu aceasta ocazie aici se aduna zeci de vanzatori care comercializeaza orice ti-ai putea imagina, atunci cand vine vorba despre arta si mestesuguri locale. Daca iti place sa te targuiesti, asta este locul ideal pentru a o face. In fapt insa, nu trebuie sa cumperi nimic pentru a te putea distra aici, asa ca traieste atmosfera si forfota pietei.
7. Gradina zoologica Ardastra
Aceasta oaza minunata plina de culoare a fost inaugurata in Nassau in anul 1937. Pasarile flamingo au fost aduse aici in anii ’50, iar locatia a devenit repede prima gradina zoologica din Bahamas. Daca faci o vizita la Ardastra, vei gasi sute de specii exotice de reptile, pasari si mamifere din intreaga lume.

8. Fortul Charlotte
In Bahamas exista cateva forturi coloniale, Charlotte fiind cel mai mare. El a fost construit in anii 1800 si este dotat cu tot ceea ce trebuie sa aiba un fort, de la temnite, un pod basculant si un sant. In fapt, daca te uiti de aproape, vei putea vedea chiar desene graffiti pe unele dintre ziduri, facute de soldatii care il pazeau. Fortul iti ofera privelisti minunate ale Portului  Nassau, care era protejat de fortareata.  

10. Scuba diving/snorkelling
Vorbind despre apele incantatoare ale oceanului, Bahamas este un loc ideal pentru scuba diving si snorkelling. Aceasta zona a Atlanticului ofera unele dintre cele mai bune locatii pentru scufundari din zona. Toate firmele de scuba diving au aprobarea si sunt monitorizate de Asociatia de scufundari din Bahamas, asa ca nu trebuie sa ai nicio teama atunci cand te scufunzi pentru a explora apele limpezi precum cristalul din Bahamas.

rezervari online grecia