Aruba

Aruba
Nu am gasit oferte in aceasta regiune

Aruba este o insulă și un teritoriu dependent (180 km², 88.000 locuitori, capitală Oranjestad) făcând parte din Regatul Țărilor de Jos în America centrală caraibeană.
Situată în Marea Caraibelor puțin la nord de peninsula Paraguaná (Venezuela), este o insulă de mică altitudine și aridă. Economia bazată pe rafinăriile de petrol, a fost recent diversificată prin sectoarele turism și finanțe off shore.
Aruba a făcut parte din Antilele Olandeze, de care s-a separat la 1 ianuarie 1986. Era prevăzută obținerea independeței în 1996, dar tranziția a fost oprită în 1994 printr-un acord între guvernele Olandei, Arubei și Antilelor Olandeze.

Aruba este o insulă joasă şi lipsită de râuri, cunoscută datorită plajelor sale cu nisip alb. Cele mai multe plaje sunt situate pe coasta vestică şi sudică a insulei, la adăpost de curenţii oceanici. Coastele nordice şi estice sunt mai puţin atinse de om, datorită expunerii puternice la acţiunea oceanului. Interiorul insulei prezintă câteva dealuri de mică altitudine, cele mai cunoscute fiind Hooiberg, 165 m şi Muntele Jamanota, cel mai înalt de pe insulă, 188 m deasupra nivelui mării. 

 Climatului insulei se datorează abundenţa de turism, întrucât vizitatorii pot profita de o vreme caldă şi însorită. 

Cultura este amestecată, datorită originii diverse a locuitorilor insulei. Se văd influenţe olandeze (sărbătoarea Sinterklaas, pe 5 şi 6 decembrie). Crăciunul şi Anul Nou se sărbătoresc cu muzică şi cântece tradiţionale (gaitas pentru Crăciun şi dande de Anul Nou), cu ayaca, cremă ponchi şi alte mâncăruri şi băuturi tradiţionale. În iunie se serbează Dia di San Juan. Turismul dinspre Statele Unite ale Americii a impus o influenţă culturală americană pe insulă, cum ar fi sărbătorilea Halloween-ului sau a Zilei Recunoştinţei în noiembrie.

O insula superba situata langa coasta Venezuelei, Aruba este un paradis perfect: vremea, privelistea oferita, plajele si foarte mult soare. Turismul este motorul economiei din Aruba, insa insula nu este pe deplin exploatata, inca existand foarte multe zone neexplorate. Toti iubitorii de tinuturi exotice gasesc in Aruba un punct comun: soarele si plajele exotice. Aruba este administrata de Olanda.
Capela Alto Vista-O mică capelă catolică aşezată pe dealurile din nordul oraşului Noord, de pe insula Aruba. Actuala capelă a fost terminată în 1952 şi se află pe acelaşi loc ca şi capela originală construită de Domingo Silveste, un indian din Santa Ana de Coro, Venezuela, în 1750. Aici se fac pelerinaje în octombrie al fiecărui an.
Parcul Naţional Arikok - ocupă aproximativ 18 procente din suprafaţa insulei. Este o rezervaţie de resurse naturale. Adăposteşte două specii unice de şerpi şi două de păsări.
Formaţiunea de Roci Ayo şi Casibari
Bushiribana - prima topitorie de aur de pe insulă. A fost construită în 1872 de Compania minieră de pe insulă, ca să extragă aur din minereul exploat în Ceru Plat, dealul din spatele tomitoriei. A funcţionat doar 10 ani ; a rămas un loc turistic datorită podului natural, care s-a prăbuşit în 2005.
Balashi - cea de-a doua topitorie de aur, construită în 1899, în capătul sudic al trecătoarei francezului. 
Frenchman Pass (trecătoarea francezului) - este o trecere îngustă printre ţărmurile de corali, prin zona cunoscută sub numele de Laguna Spaniolă. În acest loc se spune ca piraţii francezi care au încercat să invadeze Aruba au fost înfruntaţi de indieni. În urma confruntării au fost ucişi mulţi indieni, ale căror spirite, conform legendei, bântuie zona Lagunei spaniole, iar ţipetele li se pot auzi pe înserat.
Hooiberg este o formaţiune vulcanică de 165 m înălţime. Situată aproape de centrul insulei, poate fi văzută aproape din orice loc al insulei. Numele se traduce, din olandeză, prin căpiţă. Panorama din vârful Hooiberg-ului este splendidă, în zilele senine putând fi văzută chiar şi Venezuela. Pentru a atinge vârful, au fost construite 562 de trepte.

Alte atractii:

Grota Lourdes
Piscina naturală
Plaja Palmierilor
Plaja vulturilor
Baby Beach - este o lagună superficială, adăpostită, construită în capătul sudic al insulei Aruba, locaţie foarte frecventată de turişti. 
Fabrica de aloe din Aruba
Carnavalul din ArubaAre loc de obicei de la începutul lui ianuarie până la sfărşitul lui februarie. Se spune ca nu ţi-ai trăit încă viaţa, dacă nu ai experimentat spiritul Carnavalului, aşa cum este sărbătorit în Aruba. Carnavalul presupune săptămâni de evenimente ce aduc râuri de culoare, muzică vibrantă, costume luxoase, parade cu torţe, Parada copiilor şi, în final, Marea Paradă. Aceasta este cea mai mare petrecere posibilă! Unde în altă parte poţi găsi muzică „tumba” ori ritmurile latine de salsa? Cele 2 luni de sărbătoare culminează cu Marea Paradă, ce ţine o duminică întreabă, zi în care toţi şi toate se gătesc pentru petrecere. Luni, va fi zi oficială de odihnă, pentru ca toţi să îşi revină şi să îşi regăsească forţele!Dar exact când ai crede că totul s-a terminat, Parada de rămas bun şi Arderea lui Momo marchează sfârşitul Carnavalului şi începutul Postului Mare. Simbolic, cenuşa lui Momo este folosită în Miercurea Cenuşii. 
Atractii si evenimente in ArubaBriza tropicală, plajele scăldate în soare şi vremea perfectă te aşteaptă în Aruba! Hotelurile cu vedere la ocean îţi permit să te trezeşti în sunetul valurilor spărgându-se delicat de plajă. Atracţiile în Aruba îţi oferă tot ce ai nevoie ca să îţi alini stresul, inclusiv emoţiile - adrenalina sporturilor de apă, bucuria curselor călare prin decoruri uimitoare sau seri pline cu gastronomie şi dans excitant noaptea.Verifică plajele Arubei, scuba diving, sporturile de apă, pescuitul la adâncime şi windsurfing-ul. Descoperă bucătăria tipică din Aruba şi încearcă toate tipurile de meniuri tipice în restaurante recunoscute din Aruba.

rezervari online grecia